Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Scrima sau „Cum să devii un bun mușchetar...”

Primii pași pe tărâmul sportului de performanță...

Scrima sau „Cum să devii un bun mușchetar...”

În perioada 1-5 iunie 2009, la Craiova, s-au desfășurat Campionatele naționale de scrimă (spadă, masculin și feminin), întrecere rezervată celor mai mici dintre competitori: mușchetari (10-11 ani) și copii (12-13 ani).

 La competiție, au participat  și sportivi de la C.S.M. „Crișul” Oradea, printre care și șapte elevi ai clasei a IV-a A de la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” din Oradea, institutor Mihaela Coșereanu ( fostă floretistă!). Echipa băieților (compusă și din Nemeș Daniel, Sabou Andrei și Ivan Daniel) a reușit să cucerească  medalia de aur pe echipe (10-11 ani), iar medalia de argint la individual băieți a obținut-o Nemeș Daniel, devenind astfel vicecampion național. Același succes, la feminin, l-a avut Delean Timea, vicecampioană națională, iar medalia de bronz a fost adjudecată de colega sa, Fulop Larisa. Gyongyosi Andreea s-a clasat pe locul V, participantă fiind și Nemeș Lavinia, mezina echipei.
 Rezultatele obținute de acești copii reflectă munca și dăruirea lor de zi cu zi, sub atenta îndrumare a antrenorilor Nicolae Ille și Alexandru Nyisztor.
 „A fost o competiție dificilă, după cum aprecia antrenorul emerit Nicolae Ille. S-au prezentat sportivi de la 14 cluburi din țară. Copiii (băieții) ne-au făcut o surpriză plăcută! Mai ales că unii practică scrima doar de un an de zile! Este o performanță foarte bună pentru ei: două medalii de argint, una de bronz și aurul pe echipe la băieți (10-11 ani).”
  „De când practică scrima, copiii au devenit mai atenți, mai ordonați, își dozează mai bine timpul. Îmi sunt foarte dragi atunci când descopăr pe chipul lor bucuria, concentrarea și seriozitatea! Avem o colaborare minunată școală – club sportiv, antrenorul A. Nyisztor interesându-se periodic de rezultatele școlare ale copiilor. Chiar a participat la serbările noastre!  Le doresc succes în  viitoarele concursuri și să nu uite că trebuie să lupte până la finalul asaltului!”(Mihaela Coșereanu)
P.S. Pentu mai multe poze, accesați Galeria foto: Scrima sau „Cum să devii un bun mușchetar...” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019