Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

În palatul orădean, șoferul e ... „director”

Ca la noi la nimeni!

În palatul orădean, șoferul e ... „director”

Ori ni s-a urcat democrația la cap ori în capitalismul sălbatic, cu toții o ducem foarte bine, mai cu seamă dacă avem ceva funcții și drepturi în plus...

 Ca la noi la nimeni! Dăm vina pe sistem, pe politică, pe oricine, dar pe noi nu ne vedem și nu vrem să schimbăm nimic ... în bine. Că de schimbat s-au schimbat, dar cu susul în jos, o răsturnare de situații și valori. Gata! Nu mai e ca-n vremea comuniștilor. Dar să recunoaștem că și atunci s-au făcut multe lucruri bune. Doar că se sărea calul, se exagera și se slăvea mult prea mult, enervant de mult, iar meritele le aveau doar șefii (ăi mari).
Mergem înainte!
Că înainte era mai bine..., ca să-l citez pe un amic.
Joi (20 august 2009), ne propunem să radiografiem o zi la palatul orădean (Palatul Copiilor și Elevilor). Era după ora 13, când am ajuns la locul cu pricina. În fața instituției celor mici, copii și părinți. E semn bun. Înseamnă că am nimerit bine. Un anunț mare pe ușă ne reține atenția. Citim: „Accesul în instituție se face doar în prezența portarilor sau a personalului de întreținere
În absența acestora accesul este strict interzis
Programul de funcționare a cursurilor se poate cere de la secretariat”
L-am reprodus întocmai, fără semne de punctuație, așa cum l-am descoperit pe ușa de la intrarea în palat.
Nu-l comentăm. Poate îi spuneam una directorului, secretarei sau profesorului de serviciu, dar ... toate ușile erau încuiate și obloanele trase. Tot umblând pe la uși, suntem somați de cineva care se declară drept omul „total” la acea oră. Ne declinăm identitatea și scopul vizitei. Ni se răspunde că toată lumea e plecată și că nu avem ce poza, nici chiar pe înălțimea sa, șoferul. Așa ni s-a prezentat: șoferul... de serviciu la telefon...
Insistăm și începem să depănăm verzi și uscate, doar-doar vom mai găsi pe cineva în palat, în curte, prin săli...
Ni se spune, totuși, că sunt vreo doi-trei copii în atelier, dar că sunt pe punctul de plecare. Coborâm și-i descoperim pe cei mai grozavi pictori ai palatului care urmau să plece la Sibiu, la un concurs național.
Ei, vezi că tot nu am venit degeaba, ne-am zis noi și l-am lăsat pe șofer în plata Domnului, ocupându-ne de pictori... (Ov. D.)

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021