Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, 23 august, au fost botezate patru fetițe

La Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea

Astăzi, 23 august, au fost botezate patru fetițe

De la începutul anului 2009, la Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea, au fost botezați 104 copii, din care, astăzi, duminică, 23 august, patru fetițe: Sara Sorana Francesca Vidican, Vanessa Andreea Bondor, Patricia Adriana Bila și Giulia Ruxandra Hinț.

 Duminică de duminică, părinții preoți ai Bisericii „Sf. Apostol Andrei” din Oradea, Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan, au parte, la sfârșitul Liturghiei, de evenimente fericite, botezuri și cununii. De ce ar fi făcut o excepție de la regulă tocmai duminica de astăzi, 23 august, cândva o zi deosebit de importantă, sărbătorită cu mare fast în întreaga țară.
Nașii, părinții, bunicii și toți cei dragi și apropiați au fost încântați să-i vadă pe cei mici aruncați în apă și scoși mai curați sufletește, plini de energie, revărsându-și tot năduful într-un plâns greu de stăpânit. Potrivit rânduielilor bisericii ortodoxe, cele patru fetițe au fost unse cu mir, spălate, li s-au tăiat șuvițe din păr, după care părinții preoți le-au dus în fața altarului, la cele două sfinte icoane ale Domnului nostru Iisus Hristos și Sfintei Fecioare Maria, după care au fost predate mămicilor, primind și prima împărtășanie. Părintele Vasile Bota a dăruit fiecărei fetițe câte o iconiță.
Nici nu au ieșit bine din biserică cei care au participat la botez (între care și Daciana Florina Florea, corespondentul nostru special la Londra, însoțită de prietena sa, Ana, din Brazilia, care au ținut să fie prezente la botezul Patriciei Bila, fiica Aureliei Filip-Bila) că în biserică au și început să sosească „nuntașii”. După botez, părinții preoți au oficiat cununia a doi tineri frumoși, Oltean Florin Ionuț și Laura Șerfezeu, în prezența nașilor, Remus și Georgiana Iova și a celor dragi... (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, 23 august, au fost botezate patru fetițe.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020