Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Grădinița „Aleodor”

O nouă grădiniță particulară în Oradea

Grădinița „Aleodor”

Pe când îmi vorbea despre proiectele sale de a înființa o grădiniță, l-am felicitat pe dl ing. Mihai Cuc, deși nu-l credeam în stare să răzbească, știind ce-l așteaptă: o stufoasă birocrație, avizele care trebuiau obținute și normele care trebuiau respectate cu sfințenie...

 Dar, iată-l învingător, cu toate felicitările de rigoare!
 De-acum, pe strada Moldovei nr. 3 (stradă perpendiculară pe Olimpiadei, la egală distanță de la stadionul F.C. Bihor și parcul Olosig) se înalță o clădire impunătoare, un „castel” al lui Aleodor Împărat, care găzduiește Grădinița particulară „Aleodor”.
„Intenționăm să pornim la drum, în această toamnă, cu două grupe de câte 13 copii fiecare, maximum. Vrem să facem limba engleză simțită, înainte de a fi învățată, printr-o comunicare permanentă, cele patru educatoare, câte două la grupă, cunosc și vobesc engleza. Fiind vorba de personal, doresc să mai spun că mai avem două îngrijitoare și două bucătărese, asistent medical opt ore pe zi și nutriționist la bucătărie, așa cum cer normele europene. Programul grădiniței este de două tipuri, la alegerea părinților: programul normal (de la 7.30 la 13.30, cu trei mese: mic dejun, la ora 8.00, o gustare de fructe, la ora 11.00 și prânzul, la ora 12.30, cu175 de euro pe lună) și programul prelungit (de la 7.30 la 17.30, cu patru mese: mic dejun, gustare de fructe, prânzul și o gustare după-masă, dulciuri, cu 220 de euro pe lună). Doresc să se mai știe faptul că grădinița are și parcare”, ne-a declarat dl ing. Mihai Cuc, administratorul grădiniței.
 Bine ați venit în împărăția lui Aleodor!
 Am vizitat cele două săli de grupă, fiecare cu anexă, grupurile sanitare, pentru copii și cadre didactice, vestiarul de primire, izolatorul, sala de mese și bucătăria, toate la standarde europene, în bună stare de funcționare și avizate de organele în drept. Încălzirea sălilor de grupă e în pardoseală și se face cu ajutorul unei centrale termice proprii. Grădinița are și o curte cu gazon și groapă cu nisip. Nu duce lipsă nici de jucării și cărți cu povești, literatură engleză pentru copii, jocuri interactive pe DVD pentru însușirea limbii engleze, dar, la solicitarea părinților, se pot înființa și alte secții, de germană, franceză sau maghiară. Ambientul e plăcut, în săli, dar și în rest, totul e atractiv și asortat, zugrăveala, perdelele, pardoseala, covorul, mobilierul, toate sunt cu gust și în ton cu vârsta copiilor. În aceeași cădire, funcționează un cabinet psihologic particular, care va deservi și grădinița...
Pentru mai multe detalii, îl puteți contacta pe dl ing. Mihai Cuc, la telefonul 0771/704.188. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Grădinița „Aleodor”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021