Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Florina, Ionuț și Andrei au obținut șase premii I

La Olimpiada de meșteșuguri artistice tradiționale de la Sibiu,

Florina, Ionuț și Andrei au obținut șase premii I

Titrații pictori de icoane ai profesorilor Gheorghe Costea și Radu Șușman, de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, au luat la Sibiu tot ce se putea lua: șase premii întâi.
Florina Mirela Pantea (Miss-a noastră) a obținut trei premii I, unul la olimpiadă și încă două cu icoana „Maica și Pruncul”, la concursul național „Icoana din sufletul copilului”. Raul Ionuț Murg s-a întors de la Sibiu cu două premii I, unul de la olimpiadă, iar celălalt de la concursul național (el remarcându-se prin tehnica metaloplastiei). Și cel de-al treilea component al echipajului, Andrei Paul, a obținut premiul I la etapa națională a Olimpiadei de meșteșuguri artistice tradiționale desfășurată la Sibiu, în perioada 20 - 26 august 2009.

 În acest an (ca de altfel și anul trecut), pictorii noștri de aur ne-au adus numai premii de premii. În aprilie 2009, Florina, Ionuț și Andrei s-au întors de la Huedin, de la Festivalul național de meșteșuguri artistice tradiționale „Mâini de aur”, cu trei premii I (Florina s-a evidențiat la pictat icoane pe lemn, Ionuț – la tehnica metaloplastiei, iar Andrei – la icoane pe sticlă). Tot în luna aceasta (în 8 - 9 august), reprezentanții palatului orădean au participat cu succes la Concursul internațional de folclor și meșteșuguri artistice tradiționale „Someș, cântecele tale”, de la Jibou (județul Sălaj), unde elevii profesorilor Gheorghe Costea și Radu Șușman au repetat figura de la Huedin, la secțiunea de artă tradițională- trei premii întâi.
 Maestrul Gheorghe Costea a ținut să-și felicite pe această cale elevii și să adreseze mulțumiri părinților pentru efortul financiar pe care îl fac în sponsorizarea acestor deplasări (decontate, până la urmă, de instituția pe care o reprezintă – Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea).
 „Doresc să mă refer în câteva cuvinte și la o inițiativă lăudabilă a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradei și Inspectoratului Școlar al județului Bihor, aceea de a organiza, în fiecare vară, o tabără de pictat icoane, găzduită de Mănăstirea Izbuc, atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru liceeni. În această vară, la prima serie, au participat 25 de elevi gimnaziști (în perioada 29 iunie – 6 iulie), iar la cea de-a doua serie, 28 de liceeni (între 8 și 15 iulie), pictorii putând opta pentru atelierul de pictat icoane pe lemn sau pentru cel de pictat icoane pe sticlă.” (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Florina, Ionuț și Andrei au obținut șase premii I.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 3 decembrie 2021