Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O „mlădiță de tezaur” din Sântandrei

Alexandra Florentina Paina

O „mlădiță de tezaur” din Sântandrei

Alexandra Florentina Paina, o „mlădiță de tezaur” din Sântandrei, a avut parte de o vară fierbinte și rodnică. După câteva aparițiile ocazionale pe scenă, în fața consătenilor, la serbările școlare, Alexandrei i-a surâs șansa în această vară să participe la câteva concursuri și festivaluri, și să cânte la serbările organizate la Pomezeu, Remetea, Cociuba Mare și Holod.

 „Alexandra s-a născut în Oradea (în 19 aprilie 1997), dar a crescut și a copilărit la Sântandrei, în satul bunicilor, unde a prins drag de muzica populară, cântând după picup și jucând la petreceri, alături de cei dragi și apropiați, după cum aveam să aflăm de la mama sa. De la grădiniță, i-a plăcut să cânte și să se îmbrace ca artiștii, iar doamna educatoare și doamna învățătoare au tot solicitat-o la fiecare serbare, dar și la alte evenimente. A debutat în cadrul unui program prezentat pe scena din parcul „Nicolae Bălcescu” din Oradea...”
Văzând înclinația și dragostea Alexandrei pentru muzică, părinții au dat-o din clasa aV-a la Liceul de Artă din Oradea.  
„Trei ani, am făcut dansuri populare în cadrul ansamblului „Lioara” al Casei Tineretului din Oradea, cu care am avut, anual, ieșiri în străinătate, ne povestește Alexandra. Prima dată am cântat pe scena din parcul „Nicolae Bălcescu”, la Târgul meșterilor populari. În primăvară, în 8 martie 2009, am cântat în cadrul spectacolului organizat de Primăria comunei Sântandrei cu ocazia zilei de 8 Martie. În 9 mai 2009, am participat la festivalul de folclor “Comori de aur” desfășurat în localitatea Beclean, unde am obținut mențiune la proba de interpretare, precum și premiul special al juriului pentru costumul popular autentic. Pentru prima dată, am apărut la televizor în emisiunea dlui Radu Potoran – „La izvorul dorului”, unde am fost primită cu mult drag și invitată în diferite locuri unde se filma emisiunea. La postul TV Etno, am ajuns în emisiunea realizată de dl Cristian Toma, iar la TVR3, am fost prezentă în emisiunea „Vine Clujul pe la noi”, realizată de dl Sergiu Vitalian Vaida. În perioada 24 - 28 mai 2009, am participat la festivalul național de muzică populară românească „De Ispas, la Năsăud”. De asemenea, am fost invitată la TVS Oradea, în direct, la emisiunea „Capuccino de dimineață”...
Aceasta este Alexandra, un „boț de tezaur”, căreia folclorul i s-a așezat la inimioară. De-acum respiră cântând, bucuroasă că a venit și vremea ei. Nici nu vă puteți închipui cât a fost de fericită când a cântat la sărbătorile organizate la Pomezeu, Remetea, Cociuba Mare și Holod... (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  O „mlădiță de tezaur” din Sântandrei. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020