Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Ajutor financiar individual de 100 de euro

Peste 233.000 de cadre didactice

Ajutor financiar individual de 100 de euro

16.05.2007
Mai mult de 233.000 de cadre didactice vor primi din partea MECT ajutorul financiar în valoare de 100 de euro, individual.


Mai mult de 233.000 de cadre didactice și/sau suplinitori calificați vor primi din partea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului un ajutor financiar, echivalent a 100 de euro, începând din acest an. În ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a Legii 315/2006 privind achiziționarea de cărți sau de programe educaționale pe suport electronic de către cadrele didactice.
Prin acordarea sumei de 100 de euro, MECT dorește să contribuie la îmbunătățirea calității activităților didactice în învățământul preuniversitar.
Pentru anul 2007, valoarea totală estimată a ajutorului financiar este de 82,250 milioane lei. Pentru a beneficia de cei 100 de euro, cadrele didactice trebuie să-și înregistreze cererile până la data de 30 iunie.
Potrivit actului normativ, ajutorul financiar se acordă anual, de fiecare unitate de învățământ preuniversitar, la cererea cadrelor didactice încadrate în unitatea respectivă. Fondurile necesare acordării ajutorului financiar sunt asigurate de către inspectoratele școlare, din bugetul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului.
Cererile formulate de beneficiari trebuie înregistrate până la data de 1 noiembrie, iar ajutorul este acordat în luna ianuarie a anului următor. În cazul în care cadrul didactic își desfășoară activitatea în mai multe unități de învățământ, ajutorul financiar se acordă de către unitatea de învățământ la care beneficiarul își exercită funcția de bază.
Plata ajutorului financiar se face de către unitățile de învățământ, integral, pe baza documentelor justificative sau în avans, într-o singură tranșă. Justificarea sumelor primite ca avans se face în termen de 15 zile calendaristice.
Unitățile școlare au obligația de a solicita la inspectoratul școlar până la data de 10 a fiecărei luni sumele necesare pentru plata ajutorului financiar aferent lunii următoare. La rândul lor, inspectoratele școlare vor solicita până la data de 20 a fiecărei luni, la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, necesarul de deschideri de credite bugetare pentru luna viitoare.
Demersurile pentru acordarea ajutorului financiar revin directorilor instituțiilor de învățământ, inspectorilor școlari generali adjuncți responsabili cu activitatea de inspecție școlară și curriculum la nivelul inspectoratelor școlare județene și al municipiului București și direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului.(Biroul de presă)

Trimite email

luni, 25 ianuarie 2021