Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacol prezentat de ansamblul folcloric „Poienița” din Poiana Stampei (Suceava)

Joi, 10 septembrie, la Salina Praid

Spectacol prezentat de ansamblul folcloric „Poienița” din Poiana Stampei (Suceava)

Surpriza plăcută a zilei de joi (10 septembrie 2009), la Salina Praid, a constituit-o apariția neașteptată a membrilor ansamblului folcloric „Poienița” din Poiana Stampei (județul Suceava), care au încântat asistența cu un program de cântece și dansuri populare românești din zona lor folclorică.

Ieșirea lor la Praid a fost posibilă grație sprijinului primit din partea primarului comunei, dl Elisei Todașcă, omul de mare suflet care este alături de membrii ansamblului în toate ocaziile, asigurându-le transportul și bani de diurnă, precum și premii de tot felul, menite să-i stimuleze pe micii artiști în activitățile culturale. În replică, elevii instruiți de Petrică Chiforescu, directorul Căminului Cultural din Poiana Stampei, se străduiesc să demonstreze că merită încrederea întâiului gospodar și investiția făcută. Nu de mult timp, membrii ansamblului „Poienița” au obținut premiul II la Festivalul – concurs „Comori de suflet românesc”, desfășurat la Câmpulung Moldovenesc.
„Vreau înfrățirea localității noastre cu Cernăuți (Ucraina) și Ianca (Brăila)”
Dansatorii, soliștii, dar și membrii orchestrei, cu toții sunt tineri, elevi ai Școlii cu clasele I-VIII din localitate, iar unii sunt elevi ai Școlii de Arte din Suceava. Dirijorul, prof. Dănuț Lăcătuș,  e și el tânăr, student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. La rândul său, tânărul dirijor a câștigat marele premiu la trompetă (clarinet și saxofon), în cadrul Festivalului internațional „În grădina cu flori multe” de la Cernăuți (Ucraina), festival la care premiul I a revenit tot unui membru al orchestrei, Raluca Vasiluț; un motiv în plus pentru directorul Căminului Cultural din Poiana Stampei, instructorul ansamblului, Petrică Chiforescu, de a dori înfrățirea localității Poiana Stampei (Suceava) cu Cernăuți (Ucraina) și Ianca (Brăila).
La Praid, au făcut deplasarea șase perechi de dansatori (din cele 12, cât numără formația de dansuri), precum și nouă soliști: Marinela Pentelescu (locul III), Ionela Pentelescu (locul II), Cristina Bordieanu, Beatrice Bordieanu, Ancuța Lostun, Liviuța Carpea, Diana Mustea, Diana Vasiluț și Cătălin Zancu.
Directorul Căminului Cultural ține să-i mulțumească pe această cale primarului, dl Elisei Todașcă, dar și altor oameni cu suflet mare care sprijină ansamblul folcloric (între care patronii Cristian Bordieanu și Adriana). „Și noi suntem atenți cu dânșii. An de an, la Sărbători, îi căutăm pentru a-i sorcovi și a le adresa cele mai sincere urări”, conchide dl director, Petrică Chiforescu. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol prezentat de ansamblul folcloric „Poienița” din Poiana Stampei (Suceava).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020