Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Liceul Pedagogic „I. Vulcan” Oradea a devenit Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea

De la 1 septembrie 2009,

Liceul Pedagogic „I. Vulcan” Oradea a devenit Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea

Luni dimineața (14 septembrie 2009), elevii și dascălii fostului liceu pedagogic orădean s-au adunat într-un careu festiv, pe terenul de sport, pentru a marca și a se bucura împreună de noul statut al școlii: de la 1 septembrie 2009, Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea a devenit Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, fiind cel de-al treilea colegiu național din municipiul de pe Crișul Repede (după C.N. „Emanuil Gojdu” și C.N. „Mihai Eminescu”).

 „Transformarea liceului în colegiu are la baza vechimea sa ca instituție de învățământ și atestă îndeplinirea unor standarde de calitate prin gradul de pregătire a personalului didactic, diversitatea profilelor și specializărilor în învățământul liceal. Pe lângă specializările existente, începând cu anul școlar 2008 - 2009, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, Direcția Generală Management Învățământ Preuniversitar, a aprobat funcționarea unei clase cu profil uman, filologie bilingv spaniolă. Datorită acestei realizări, liceul nostru a fost inclus în rețeaua secțiilor bilingve din Europa Centrală și Orientală, alături de centre similare din Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Polonia, Cehia și Rusia.
 Trecerea de la liceu la colegiu se datorează și existentei bazei materiale dezvoltate ce cuprinde cabinete, laboratoare și biblioteci, ceea ce face posibilă desfășurarea activității școlare în condiții optime. Unitatea de învățământ dispune de două cabinete de informatică, o sală multimedia, un centru de documentare și informare, cabinete de limbi moderne, laboratoare de chimie, fizică, biologie, cabinet de limba română, biblioteca școlii, biblioteca franceză, biblioteca engleză. Există săli de clasă dotate cu echipament de videoproiecție modern și internet wireless. Toate aceste condiții au determinat îmbunătățirea procesului instructiv-educativ care a dus la rezultate deosebite în pregătirea elevilor școlii, rezultate vizibile și prin premiile obținute la concursuri și olimpiade școlare sau la tezele cu subiect unic și la bacalaureat.
Trecerea de la liceu la colegiu nu reprezintă doar o simplă schimbare de denumire. Dorim și sperăm ca această schimbare să aducă modificări valorice în vederea accederii elevilor noștri la studii superioare de calitate și la pregătirea lor mai bună pentru viață..
 Noul statut al școlii va garanta calitatea educației oferite și va asigura integrarea absolvenților noștri într-o societate modernă, flexibilă, europeană”, după cum ne-a declarat prof. Simona Martin, directorul Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea. 
53 de clase, 1.267 de elevi și circa 100 de dascăli
Noul colegiu național a pornit la drum cu clădirea renovată, cu 53 de clase, 1.267 de elevi și circa 100 de dascăli, șase clase de „boboci” (a IX-a A și B, profil pedagogic, de educatoare, secția română și secția maghiară, a IX-a C, filologie bilingv spaniolă, a IX-a D, științe ale naturii, a IX-a E, mate - info, intensiv info, a IX-a F, filologie bilingv engleză) și patru clase de „bobocei” (clasa I A, înv. Maria Dronca, I B, înv. Petru Balaj, I C, înv. Floare Urs și I D, înv. Elena Șarba). Conducerea colegiului (director, Simona Martin, directori adjuncți, Crăciun Rodica și Bodoczi Elisabeta, consilierul educativ, prof. Adriana Metea) i-a avut alături, la festivitatea de deschidere a cursurilor noului an școlar, pe dl prof. Florin Negruțiu, din partea Inspectoratului Școlar (care avea să transmită mesajul dnei Adriana Doina Pană, ministru secretar de stat în cadrul ministerului de resort), părintele Ioan Codrean, de la catedrala Biserica cu Lună (care a binecuvântat elevii și dascălii în prima zi de școală, prin oficierea unui Te-Deum) și Mariana Andor, reprezentant al Inspectoratului de Poliție al județului Bihor.
Îndemnăm vulcaniștii orădeni să ridice mereu ștacheta bunelor rezultate obținute, să rămână în topul celor mai bune școli ale județului și să lupte pentru un loc de cinste în rândul colegiilor naționale bihorene! (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Liceul Pedagogic „I. Vulcan” Oradea a devenit Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019