Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Pregătiri pentru „Openul Budapestei”

Vineri, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea

Pregătiri pentru „Openul Budapestei”

Vineri (18 septembrie 2009), în curtea interioară a Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, s-a desfășurat un frumos și spectaculos program demonstrativ și educativ pentru copiii și elevii care doresc să se înscrie la disciplina de karate (susținut de părinți și copii și de postul local Antena 1 Oradea).

 Sâmbătă și duminică (19 - 20 septembrie), Federația Ungară de Karate din Budapesta (Ungaria), va organiza cea de-a XII-a ediție internațională a competiției „Openul Budapestei” la karate, având caracter open și urmărind popularizarea disciplinei de karate, ca sport de performanță.
La competiția din capitala Ungariei și-au anunțat participarea 15 țări: Norvegia, Belgia, Italia, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, România, Bosnia, Croația, Slovenia, Israel și Ungaria, cu un total de peste 1.000 de sportivi, printre care și foarte mulți campioni și medaliați ai campionatelor europene și mondiale.  
Delegația română a Comisiei Naționale de Karate și Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar va fi condusă de prof. Ioan Vaida (7 Dan karate), alături de instructorul Platona Elena (2 Dan karate). România va fi reprezentată la „Openul Budapestei” de 80 de sportivi de la Palatul Copiilor - Shogunul Oradea, palatele copiilor și elevilor din Reșița, Timișoara, Arad, Hunedoara, Clubul Sportiv Karate Banzai – Arad, C.S. Shotokan Salonta și Clubul Sportiv Olimpic Carei.
Sportivii de la Palatul Copiilor - Shogunul Oradea, care vor efectua deplasarea la Budapesta sunt: Piski Lajos, Lucan Attila, Badea Cristian, Georgies Annamaria, Indrie Rebeca, Cherecheș Sebastian, Lăzuran Alin, Guiu Răzvan, Vidican Victor, Cherecheș Raul, Boroș Patrick și mezinul echipei, Bonvento Ricardo. Aceștia, și mulți alții, s-au antrenat din greu pentru acest turneu, atât în cantonamentul din vară de pe malul Mării Negre, cât și zilnic, câte trei ore. Sperăm să adune roadele binemeritate la „Openul Budapestei”,urmând ca în data de 4 octombrie, la Campionatul internațional de karate „Openul Bihorului – Ziua campionilor” și pe 17-18 octombrie, la Arad, la Campionatul european de karate shotokan, să-și demonstreze din nou valoarea, tăria și măiestria. (I.V. & Ov. D.)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021