Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premii pentru micii matematicieni (naționali) ai Bihorului

Miercuri, la Inspectoratul Școlar

Premii pentru micii matematicieni (naționali) ai Bihorului

Miercuri (23 septembrie 2009), la ora adevărului, în sala de ședințe a I.S.J. Bihor, au fost premiați cei mai grozavi și mai norocoși 12 dintre micii matematicieni ai Bihorului, care au avut șansa să fie extrași la tragerea la sorți.

Organizatorii Concursului național „Micul matematician” au purces la tragerea la sorți pentru premierea câștigătorilor (care au obținut maximum de puncte – 100). 35 dintre aceștia (selectați pe bază de dosar din rândul copiilor defavorizați) au fost premiați cu sume de bani, iar câteva sute de premianți s-au ales cu câte un rucsac (cu câte două cărți înăuntru: E. Gîrleanu – „Din lumea celor care nu cuvântă” și Ion Creangă – „Povești”).
Pentru premierea câștigătorilor, la nivel național, s-au pus la bătaie la ediția de anul trecut 8.000 de euro. „Pentru ediția din anul acesta (așa după cum se scrie și în „cartea de căpătâi a concursului”), fondul de premiere a crescut la 10.000 de euro”, după cum aveam să aflăm de la dl Bogdan Vâlceanu, președintele Asociației „InteligenT”, organizatorul concursului, alături de M.E.C.I.
1.471 înscriși, 114 cu punctaj maxim, 12 premianți
La ediția din anul școlar trecut, din județul Bihor, s-au înscris la „Micul matematician” 1.471 de elevi (clasele II-IV), din care 114 au obținut maximum de puncte – 100 (14 elevi din clasa a II-a, 43 din clasa a III-a și 57 din clasa a IV-a). Toate numele câștigătorilor la nivel de țară sunt publicate în cartea de concurs din acest an școlar pe care fiecare concurent o primește, contra cost, în momentul în care se înscrie la concurs.  În urma tragerilor la sorți, efectuate de către organizatori, la București, 12 bihoreni au avut șansa să fie extrași pentru a fi premiați. Trei (din cei 35, la nivel de țară) au fost răsplătiți cu milioane de lei (vechi): Lidia Maria Hava (din clasa a IV-a), de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita (înv. Curtean Florica) – 800 ron (8 milioane de lei vechi), Raul Marian Mitran (clasa a III-a B), de la Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta (înv. Mirela Grecu) – 400 ron, Petrovitcs Alexandra Andreea (clasa a III-a C), de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca (înv. Alina Știube) – 400 ron. Alți nouă câștigători bihoreni s-au ales cu câte un rucsac (cu două cărți), iar bunii lor învățători, cu câte o diplomă.
Toți cei nouă sunt orădeni, elevi a patru școli: Daria Petra Muț și Oana Olaru (sunt elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan”), Bianca Bereschi și Alexandra Mureșan (învață la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”), Andreea Marin, George Negru și Alexandra Suciu (la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga”), Camelia Ionescu și Oana Pop (la Școala cu clasele I-VIII nr. 16).
Premierea a fost făcută de prof. Viorel Ilea, generalul adjunct al I.S.J. Bihor și prof. Violeta Taichiș, inspector școlar de specialitate, responsabilul județean al concursului național „Micul matematician”, în prezența părinților și dascălilor. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premii pentru micii matematicieni (naționali) ai Bihorului.    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019