Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La „Gojdu” e sărbătoare

De luni până vineri,

La „Gojdu” e sărbătoare

De luni până vineri (inclusiv), la „Gojdu” e sărbătoare. La cel mai titrat colegiu al Bihorului, se sărbătoresc 90 de ani de școală românească în municipiul de pe Crișul Repede, iar aceasta se întâmplă doar în cetatea gojdiștilor orădeni, în vestita lor „bastilie”!

Nu au fost mulți gojdiști, ieri (luni, 28 septembrie 2009), pe meterezele gojdiște, în sala festivă renovată. Puțini, dar buni, vorba aceea! Atât în sală, cât și pe scenă.
Directorii au cuvântat despre istoria de aur a colegiului și despre ai săi absolvenți de marcă (specialiști de renume național și internațional, în matematică, fizică, chimie, geologie, medicină, drept, istorie, umaniști și chiar generali...), iar domnul profesor Nicolae Moldovan, cel mai îndrăgit artist dintre artiștii clasei a XII-a G, după multe săpături și multe studii, a scos la lumină adevăruri, axiome gojdiste care au făcut deliciul prânzului nostru întru Gojdu.
„Marca Gojdu a devenit o valută forte!
Mândria de gojdist aduce beneficii și impune respect; spiritul gojdist este spiritul învingătorilor; învață să alegi, alege să înveți” ...
„Pe poarta surprizelor...”
Clasa a XII-a G este clasa surpriză a colegiului, gata oricând să te lase mască și să te țintuiască două-trei ore, „legat” de scaun, pentru un show de show. Așa ne-au făcut și ieri, alde Vlad Muscă și Roxana Rotaru, Ioana Repciuc și Aida Bălăceanu, Renata Tolvai, Octavian Stanciu, Ligia Călinescu și Patricia Terzea, Delia Petruț, Andrada Gherghel, Cristina Bărbulescu și Adina Torje, Petre și Veta, cărora li s-au alăturat un highighiș și un tobaș (Radu Târb și Mircea Rediș). Artiștii și actorii au cântat, au dansat și au glumit... ca să moară ... de ciudă toate „șogorițele” și toți dușmanii! (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La „Gojdu” e sărbătoare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 decembrie 2019