Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Vineri, la Lic. „Don Orione” din Oradea

A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Vineri (2 octombrie 2009), la Liceul (particular) „Don Orione” din Oradea, a fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor. Nici într-o altă școală din județ nu am mai consemnat un asemenea eveniment.

„E a doua bucurie pe ziua de azi, avea să ne spună managerul școlii, dl Miheller Martin Peter. Ca fost gojdist, m-am bucurat, să particip la manifestările  dedicate celor 90 de ani de existență a Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, liceu pe care l-am absolvit și eu. Acum mă bucur de această realizare, dar nu pentru că e a noastră, că se întâmplă în curtea noastră. Mă bucur de bucuria pe care o vor avea zeci și sute de copii și tineri care vor beneficia de acest teren. Poate nu știți că după-amiază, curtea noastră, parcul, terenul multifuncțional devin un al doilea orășel al copiilor din municipiu...”
Acesta este managerul Liceului „Don Orione”, un om deosebit, cu suflet mare, care face mult bine și se bucură de bucuria altora. Așa îl știu de când l-am cunoscut pentru prima oară în acest liceu, într-o dimineață când toți dascălii și elevii liceului se salutau îmbrățișându-se.
11 tiruri de nisip, două de piatră și șase de piatră mărunțită
„Am inaugurat astăzi singurul teren de fotbal pe nisip, dar el va fi, în același timp, și teren de handbal și volei. Intenționez ca anul viitor, în luna mai, să organizez aici campionatele de handbal pe nisip și campionatele de beach volei pe nisip, la nivel școlar, municipal și județean”, ne-a spus Alexandru Stoica, profesorul de educație fizică și sport de la Liceul „Don Orione”, noul inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar.
Tot de la dl inspector aveam să aflăm dimensiunile terenului, dar și cantitatea imensă de piatră și nisip pe care o conține terenul.
Pe suprafața celor 37 de metri lungime și 17 metri lățime s-a săpat la 1 metru adâncime, după care s-au deșertat două tiruri de piatră, șase de piatră mărunțită și 11 tiruri de nisip. Terenul s-a născut printr-un proiect al Societății „Don Orione” în parteneriat cu Primăria Oradea, cu fonduri nerambursabile.
„La inaugurare, am organizat un minicampionat de fotbal la care am invitat echipe de fotbal care participă, de obicei, la Olimpiada națională a sportului școlar: echipele de la „Don Orione, „Betel”, „Emanuel”, Lorantffy Zsuzsanna”, Romano-Catolic...
Pentru meciul demonstrativ, am invitat gloriile sportului bihorean: Nicu Vașadi, Pavel Vancea, Victor Mihalcea, Giura Dumitru și Giura Răzvan și profesori de sport din câteva licee orădene: Eugen Ilisoi, Călin Hoțupan, Teodor Jurcuț, Ciprian Fliter, plus părintele Florian Gui și părintele Mihai Fecheta, iar ca arbitru, pe distinsul antrenor emerit Emeric Jenei.”
Și interlocutorul nostru, dl inspector, avea să joace contra gloriilor. A fost un meci frumos, cu multe goluri, un adevărat spectacol, o lecție de fotbal și de fair play... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019