Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Construcții și reabilitări de campusuri școlare, școli de arte și meserii...

Investitii de 437,6 milioane de lei

Construcții și reabilitări de campusuri școlare, școli de arte și meserii...

16.05.2007
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului investește 437,6 milioane de lei în construcția și reabilitarea campusurilor școlare, a școlilor de arte și meserii, a școlilor și grădinițelor.

Guvernul României a aprobat astăzi alocarea a 437,6 milioane de lei (peste 132 de milioane de euro) pentru realizarea de investiții în educație în cursul anului 2007. Banii vor fi transferați din bugetul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, prin intermediul inspectoratelor școlare, la consiliile locale, pe măsură ce se efectuează lucrările. Suma este destinată finanțării unor lucrări de construcție de campusuri școlare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, finanțării lucrărilor de utilități pentru grădinițe, școli, precum și a lucrărilor de investiții, de consolidare și reabilitare a școlilor de arte și meserii.
MECT va sprijini financiar 84 de campusuri școlare și 94 de școli de arte și meserii, 1.233 de grădinițe, școli, școli de arte și meserii, din toate județele țării și din municipiul București.
Suma de 129,239 milioane de lei este destinată finanțării lucrărilor de asigurare a utilităților pentru un număr de 1.233 de grădinițe, școli, școli de arte și meserii. 151,206 milioane lei au fost alocate pentru edificarea și construirea de campusuri școlare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, precum și pentru lucrări de reabilitare. Din cele 84 de campusuri școlare care vor primi finanțare, 25 sunt construcții noi.
„În cazul lucrărilor la campusurile școlare, o parte din acestea reprezintă investiții de tip greenfield și o parte extinderi a unor complexe școlare existente", a precizat secretarul de stat Anton Anton, la finalul ședinței de Guvern.
Un campus școlar cuprinde școala propriu-zisă, spații de cazare pentru elevi, cantină, bază de practică pentru meserii și specializări impuse de particularitatea zonei (ateliere școală), bază sportivă (sală de sport și terenuri sportive) și spații de cazare pentru cadrele didactice.
Pentru modernizarea și înființarea a 94 de școli de arte și meserii, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului va investi 157,162 milioane lei. Fondurile alocate astăzi reprezintă cea de-a doua tranșă importantă de bani destinată investițiilor în infrastructura educațională.
În ședința din 28 martie, Guvernul a aprobat alocarea a peste 7.000 de miliarde de lei vechi (aproximativ 206 milioane euro) pentru finanțarea unor lucrări de construcție, consolidare, reabilitare și reparații capitale la un număr de 2.799 de școli și grădinițe din sistemul de învățământ de stat.
În total, pentru anul 2007 au fost alocate fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro. (Biroul de presă)

Trimite email

vineri, 7 august 2020