Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Construcții și reabilitări de campusuri școlare, școli de arte și meserii...

Investitii de 437,6 milioane de lei

Construcții și reabilitări de campusuri școlare, școli de arte și meserii...

16.05.2007
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului investește 437,6 milioane de lei în construcția și reabilitarea campusurilor școlare, a școlilor de arte și meserii, a școlilor și grădinițelor.

Guvernul României a aprobat astăzi alocarea a 437,6 milioane de lei (peste 132 de milioane de euro) pentru realizarea de investiții în educație în cursul anului 2007. Banii vor fi transferați din bugetul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, prin intermediul inspectoratelor școlare, la consiliile locale, pe măsură ce se efectuează lucrările. Suma este destinată finanțării unor lucrări de construcție de campusuri școlare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, finanțării lucrărilor de utilități pentru grădinițe, școli, precum și a lucrărilor de investiții, de consolidare și reabilitare a școlilor de arte și meserii.
MECT va sprijini financiar 84 de campusuri școlare și 94 de școli de arte și meserii, 1.233 de grădinițe, școli, școli de arte și meserii, din toate județele țării și din municipiul București.
Suma de 129,239 milioane de lei este destinată finanțării lucrărilor de asigurare a utilităților pentru un număr de 1.233 de grădinițe, școli, școli de arte și meserii. 151,206 milioane lei au fost alocate pentru edificarea și construirea de campusuri școlare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, precum și pentru lucrări de reabilitare. Din cele 84 de campusuri școlare care vor primi finanțare, 25 sunt construcții noi.
„În cazul lucrărilor la campusurile școlare, o parte din acestea reprezintă investiții de tip greenfield și o parte extinderi a unor complexe școlare existente", a precizat secretarul de stat Anton Anton, la finalul ședinței de Guvern.
Un campus școlar cuprinde școala propriu-zisă, spații de cazare pentru elevi, cantină, bază de practică pentru meserii și specializări impuse de particularitatea zonei (ateliere școală), bază sportivă (sală de sport și terenuri sportive) și spații de cazare pentru cadrele didactice.
Pentru modernizarea și înființarea a 94 de școli de arte și meserii, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului va investi 157,162 milioane lei. Fondurile alocate astăzi reprezintă cea de-a doua tranșă importantă de bani destinată investițiilor în infrastructura educațională.
În ședința din 28 martie, Guvernul a aprobat alocarea a peste 7.000 de miliarde de lei vechi (aproximativ 206 milioane euro) pentru finanțarea unor lucrări de construcție, consolidare, reabilitare și reparații capitale la un număr de 2.799 de școli și grădinițe din sistemul de învățământ de stat.
În total, pentru anul 2007 au fost alocate fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro. (Biroul de presă)

Trimite email

joi, 6 mai 2021