Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un weekend orădean special

Utimele acorduri ale „Toamnei orădene

Un weekend orădean special

Vineri, sâmbătă și duminică (9 - 11 octombrie 2009), orădenii au avut parte de un weekend special, care pregătea și anunța Ziua municipiului Oradea – de luni, 12 octombrie.

Ca niciodată parcă după Revoluție, piața Unirii a „înflorit” cu tarabe, corturi și cortulețe pentru tot soiul de comercianți, circulația fiind întreruptă în zonă, cu excepția tramvaielor. Mesele întinse și băncile erau la tot pasul, precum și de-ale gurii, tot ce-ți poftea inima, dar și băutură, chiar dacă festivalul vinului și al pălincii avusese lor în weekendul trecut. Bani să fie că marfă este, pentru toate gusturile. Cei mari și tari și-au amenajat propriul „salon”. Nici de cântăreți nu am dus lipsă. Pe marea scenă cântau formațiile invitate, pe care le-au dorit (votat) orădenii, iar prin târg, la scenă deschisă, au cântat indienii și nu numai…
Vineri și sâmbătă, și vremea a ținut cu petrecăreții. Duminică, însă, o ploaie mocănească le-a stricat planurile. Dar, cei ce-au dorit, totuși, să petreacă cu prietenii, s-au retras în corturi, sfidând atmosfera de plumb de-afară. Mai greu le-a venit tinerilor să se adune sub cerul liber cu umbrela deasupra capului în fața scenei pentru a urmări programul artistic. Ca un făcut, astăzi, de Ziua Oradei, Dumnezeu a binecuvântat Oradea cu o vreme superbă de… vară. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un weekend orădean special.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 2 iunie 2020