Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

EzotericFest Timișoara – ediția a III-a

În perioada 19 – 22 noiembrie

EzotericFest Timișoara – ediția a III-a

Expo Timișoara și Asociația de Metafizică Geea Life organizează, în perioada 19 – 22 noiembrie 2009, la Casa Tineretului din Timișoara, str. Arieș nr. 19 (în zona Stadionului, Spitalului Județean, Complexul Studențesc, calea Girocului), cea de-a III-a ediție a EzotericFest Timișoara.

La fel ca și la cele șase ediții anterioare (dacă numărăm și cele patru ediții de Expozodiac, cu aceeași tematică și organizare, desfășurate în perioada 2004 - 2007 www.expozodiac.ro, plus două ediții de EzotericFest www.ezotericfest.ro), festivalul presupune mai multe secțiuni:
1 - expoziție cu vânzare (800 mp la parterul Casei Tineretului)
2 - conferințe specifice științelor și alternativelor spirituale (în cele două săli de câte 300 și 80 de locuri)
3 - workshop, aplicații, demonstrații (arte marțiale, taijiquan, qigong etc)
4 - consultații, diagnosticări, biorezonanță, fotografierea aurei, medicină alternativă, terapii complementare, astrologie, tarot, iridologie etc.
5 - demonstrații gratuite de masaj individual terapeutic, masaj Chi Nei Tsang, masaj tradițional tailandez și reflexoterapie
6 - târg de produse și remedii naturale, ayurvedice, cosmetice, nutritive, ceaiuri, cereale integrale, produse apicole, uleiuri esențiale, energizante, mirodenii, sucuri & siropuri din plante...
7 - spectacole ambientale, dansuri indiene, egiptene și arăbești, body art, videoproiecții
8 - concerte de muzică de meditație ambientală indiană și orientală – World Music
9 - expoziții de pictură, sculptură, artizanat, cristale, târg de carte, tombolă…  
Conferențiarii, lectorii, expozanții și toți cei interesați (persoane fizice sau juridice) pot găsi formularele de înscriere pe http://www.ezotericfest.ro/03_inscrieri.htm
Acestea se completează și se trimit prin e-mail: geealife@yahoo.com (adresă la care așteptăm și eventualele întrebări sau nelămuriri).
Înscrierile și participarea la prelegeri sunt gratuite, iar participarea se stabilește conform locurilor din programul pe care îl vom definitiva după data de 1 noiembrie, când se vor încheia înscrierile. Fiecare prelegere sau prezentare durează 40 de minute, urmată de 5 minute de pauză. Astfel, în cele patru zile de festival, vor fi 80 de conferințe, desfășurate în paralel în cele două săli (la parter, 300 locuri, iar la etaj, 80 de locuri).
Fiecare zi va începe și se va încheia cu spectacole de dansuri orientale sau concerte de muzică ambientală, de relaxare, indiană tradițională, orientală sau electronică pe scena sălii mari de la parter. Tot aici vor avea loc și demonstrații de arte marțiale, qigong, taijiquan, masaje, asane, body art, modă, arte vizuale, lansări de CD-uri și videoproiecții. Zilnic, în exterior, în fața Casei Tineretului, pe parcursul zilei, va concerta GHEORGHE IOVU, care va susține și concertul de deschidere, dar și cel de final al EzotericFest.
Dacă sunteți curioși să-i cunoașteți pe cei care au fost prezenți la edițiile anterioare, accesați http://www.ezotericfest.ro/041_expozitie.htm si http://www.ezotericfest.ro/042_conferinte.htm, precum și partenerii media http://www.ezotericfest.ro/06_parteneri.htm (Marcel Doroș)

Trimite email
luni, 22 aprilie 2024, 19:51:54 Ora de vară a Europei de Est