Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


EzotericFest Timișoara – ediția a III-a

În perioada 19 – 22 noiembrie

EzotericFest Timișoara – ediția a III-a

Expo Timișoara și Asociația de Metafizică Geea Life organizează, în perioada 19 – 22 noiembrie 2009, la Casa Tineretului din Timișoara, str. Arieș nr. 19 (în zona Stadionului, Spitalului Județean, Complexul Studențesc, calea Girocului), cea de-a III-a ediție a EzotericFest Timișoara.

La fel ca și la cele șase ediții anterioare (dacă numărăm și cele patru ediții de Expozodiac, cu aceeași tematică și organizare, desfășurate în perioada 2004 - 2007 www.expozodiac.ro, plus două ediții de EzotericFest www.ezotericfest.ro), festivalul presupune mai multe secțiuni:
1 - expoziție cu vânzare (800 mp la parterul Casei Tineretului)
2 - conferințe specifice științelor și alternativelor spirituale (în cele două săli de câte 300 și 80 de locuri)
3 - workshop, aplicații, demonstrații (arte marțiale, taijiquan, qigong etc)
4 - consultații, diagnosticări, biorezonanță, fotografierea aurei, medicină alternativă, terapii complementare, astrologie, tarot, iridologie etc.
5 - demonstrații gratuite de masaj individual terapeutic, masaj Chi Nei Tsang, masaj tradițional tailandez și reflexoterapie
6 - târg de produse și remedii naturale, ayurvedice, cosmetice, nutritive, ceaiuri, cereale integrale, produse apicole, uleiuri esențiale, energizante, mirodenii, sucuri & siropuri din plante...
7 - spectacole ambientale, dansuri indiene, egiptene și arăbești, body art, videoproiecții
8 - concerte de muzică de meditație ambientală indiană și orientală – World Music
9 - expoziții de pictură, sculptură, artizanat, cristale, târg de carte, tombolă…  
Conferențiarii, lectorii, expozanții și toți cei interesați (persoane fizice sau juridice) pot găsi formularele de înscriere pe http://www.ezotericfest.ro/03_inscrieri.htm
Acestea se completează și se trimit prin e-mail: geealife@yahoo.com (adresă la care așteptăm și eventualele întrebări sau nelămuriri).
Înscrierile și participarea la prelegeri sunt gratuite, iar participarea se stabilește conform locurilor din programul pe care îl vom definitiva după data de 1 noiembrie, când se vor încheia înscrierile. Fiecare prelegere sau prezentare durează 40 de minute, urmată de 5 minute de pauză. Astfel, în cele patru zile de festival, vor fi 80 de conferințe, desfășurate în paralel în cele două săli (la parter, 300 locuri, iar la etaj, 80 de locuri).
Fiecare zi va începe și se va încheia cu spectacole de dansuri orientale sau concerte de muzică ambientală, de relaxare, indiană tradițională, orientală sau electronică pe scena sălii mari de la parter. Tot aici vor avea loc și demonstrații de arte marțiale, qigong, taijiquan, masaje, asane, body art, modă, arte vizuale, lansări de CD-uri și videoproiecții. Zilnic, în exterior, în fața Casei Tineretului, pe parcursul zilei, va concerta GHEORGHE IOVU, care va susține și concertul de deschidere, dar și cel de final al EzotericFest.
Dacă sunteți curioși să-i cunoașteți pe cei care au fost prezenți la edițiile anterioare, accesați http://www.ezotericfest.ro/041_expozitie.htm si http://www.ezotericfest.ro/042_conferinte.htm, precum și partenerii media http://www.ezotericfest.ro/06_parteneri.htm (Marcel Doroș)

Trimite email

duminică, 28 noiembrie 2021