Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eroi au fost, eroi sunt încă...

Duminică la Rieni

Eroi au fost, eroi sunt încă...

Duminică (18 octombrie 2009), o nouă zi binecuvântată de Domnul, și o dublă sărbătoare în comuna Rieni - zi de rugăciune, dar și de înaltă cinstire!

Ne-am bucurat cu toții, de la mic la mare, de prezența unui pluton format din membrii asociațiilor „Cultul Eroilor”, filiala Bihor, „Datina Străbună” din Oradea și „6 Dorobanți” din București, care, în cadrul proiectului „Marșul amintirii”, comemorează ostașii români, dar nu numai, cazuți pe câmpurile de luptă, la împlinirea a 65 de ani de la eliberarea tuturor teritoriilor românești de sub ocupația străină, din cadrul celui de-al doilea război mondial.
În fața Bisericii din Rieni, plutonul a fost întâmpinat cu flori de elevii școlii, însoțiți de dascălii lor, în frunte cu doamna director, Liliana Balint.
Preotul paroh, Gheorghe Balint, a oficiat o slujbă de pomenire a celor 42 de eroi căzuți la Rieni în primul și al doilea război mondial. La slujbă au participat numeroși credincioși, între care și multe din rudele celor dispăruți.
Secretarul Asociației Naționale „Cultul Eroilor” a avut o intervenție emoționantă, iar în replică, elevii prezenți au cântat „Imn eroilor”. Viceprimarul comunei, dl Ioan Plisco, reprezentantul administrației locale, a depus o coroană de flori și a avut un cuvânt de mulțumire la adresa organizatorilor acestui eveniment și proiect. A cuvântat apoi vicepreședintele Asociației „6 Dorobanți” din București, căpitan Horia Șerbănescu. Într-un asemenea moment de înaltă simțire românească, Iulia Balint, fost elev al școlii din Rieni, actualmente elev al Liceului de Artă din Oradea, ne-a impresionat cu un cântec în primă audiție pentru majoritatea asistenței - „Tăticul meu e la război”.
La încheierea manifestării, oaspeții au fost serviți, după obicei, cu pomană, rămânând plăcut impresionați de ospitalitatea gazdelor. (Ana - Maria Balint)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Eroi au fost, eroi sunt încă...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019