Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Trafic.ro te provoacă la concurs!

Ești tare în API?

Trafic.ro te provoacă la concurs!

Realizează o aplicație cu API-ul trafic.ro și poți fi marele câștigător al concursului nostru. Iei acasă premiile, gloria și, în același timp, respectul întregii comunități.

API, e vorba de premii!
În perioada 19 octombrie 2009 – 7 decembrie 2009, trafic.ro organizează un concurs destinat întregului mediu online din România. Pe scurt: în baza voturilor primite din partea comunității, creatorii celor mai bune aplicații realizate cu ajutorul API-ului trafic.ro vor fi desemnați marii câștigători ai concursului și primesc următoarele premii: premiul 1 – Netbook, premiul 2 – Hard Disk 1 TB, premiul 3 – cameră foto digitală.
Mai mult decât atât: toți utilizatorii cu cel puțin o aplicație înscrisă în concurs primesc un voucher cu 30% reducere pentru orice pachet de găzduire achiziționat prin Gazduire.ro. Voucher-ul poate fi folosit o singură dată, pentru oricare dintre pachetele Gazduire, Reseller, Servere, VPS și are o valabilitate de 6 luni.
API, participați?
Concursul a luat startul pe 15 octombrie 2009, la ora 16.00 (ora României) și se va încheia în 7 decembrie 2009, ora 16.00 (ora României). Campania de votare a celor mai bune aplicații din concurs se desfășoară online la adresa http://api.trafic.ro/concurs/
La concurs pot participa toți utilizatorii care trimit aplicații la adresa api@trafic.ro, conform criteriilor specificate pe pagina: http://api.trafic.ro/aplicatii/trimite-aplicatie.php.
Toate aplicațiile vor fi promovate pe blogul trafic.ro.
Sponsor principal: Okazii.ro, sponsor: Gazduire.ro, parteneri media: Myjob.ro, PHPRomania.net și Seopedia.ro
API, e clar
Versiunea API a trafic.ro oferă acces gratuit și nelimitat la o bază de date cu peste 45.000 de site-uri active și permite dezvoltarea de soluții adaptate propriilor interese de business.
Prin intermediul api.trafic.ro se pot realiza aplicații și widget-uri personalizate pentru următoarele clasamente și statistici: Top 10 site-uri pentru fiecare categorie, Top 1000 site-uri pentru fiecare categorie, Cautare, Sumar site, Vizitatori unici (ultimele 5 zile/5 săptămâni/5 luni), Orele zilei, New vs Returning, Timp mediu, Cel mai folosit browser, respectiv Cea mai folosită rezoluție.
De asemenea, există două modalități de accesare a datelor: SOAP și REST, ușor utilizabile și confortabile pentru orice programator interesat să dezvolte aplicații prin api.trafic.ro
Pentru mai multe informații despre utilizarea internetului în România, puteți consulta în orice moment statisticile oferite de trafic.ro
De asemenea, ne puteți urmări pe blog.trafic.ro și pe twitter

Trimite email

marţi, 18 mai 2021