Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal

Zilele economiștilor orădeni

Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal

Zilele școlii la Colegiul Economic “Partenie Cosma” au continuat, marți, cu sesiunea de comunicări metodico – științifice (secțiunea profil real), urmată de întreceri sportive desfășurate în cocheta sală de sport “Olimpia”; e vorba de meciurile zilei din cadrul Cupei “Partenie Cosma” la handbal.

Calcule matematice, teorii, probleme practice


 În cea de-a doua zi a sesiunii de comunicări metodico-științifice au fost prezentate opt lucrări, la secțiunea profil real. În majoritate, comunicările au abordat probleme din domeniul matematicii, și doar două au vizat domeniul fizicii, așa după cum a remarcat conducătorul sesiunii, dna prof. Elena Popescu. Profesorilor Tempfli Zoltan, Angela Chereji, Florica Bara, Ramona Beiușanu, Gabriela Monica  Naste și Ovidiu Marc, li s-au alăturat, cu mult succes, elevii Maria Cristina Curtean și Ionuț Morar, cu …teoria numerelor, și mașinile Tesla. Domnul director Ioan Corba avea să ne ofere surpriza zilei, lucrarea metodico-științifică ce adună între coperțile sale cele 42 de comunicări prezentate în cadrul celor trei secțiuni ale sesiunii de comunicări metodico-științifice (profil uman, real, tehnologii și informatică). E cea de-a doua carte de acest gen, după cea editată în urmă cu cinci ani, la cea de-a 75-a aniversare. Aceasta însă este prima ediție care conține I.S.B.N.-ul, după cum sublinia domnul director, ceea ce nu înseamnă puțin lucru! 


Handbal pe pâine

Cupa “Partenie Cosma” la handbal a adus față-n față economiști împătimiți într-ale handbalului, amatori, dar și profesioniști, elevi care învață “meserie” la cluburi din oraș, unii chiar componenți ai loturilor naționale. Dar cum nimeni nu a venit să joace doar mânat de orgolii și vanități nemăsurate, ci pentru a face mișcare, partidele s-au caracterizat prin dinamism, sportivitate și colegialitate. Chiar și în atari condiții, valorile au strălucit cu brio, fiind aplaudate și felicitate, iar dl profesor Jozsa Francisc a ținut să evidențieze câteva nume: Cristian Muțiu și Cristiana Hava (din clasele a IX-a), Bogdan Hambalaș, Doru Răpan (din a X-a), și Hollo Tiberiu (din a XI-a); cel mai bun portar – Adrian Gale.

Cupa a fost câștigată de echipa claselor a XI-a (care a dispus cu 30 la 17 de a X-a, și cu  24 la 22 de cei din a IX-a, care au pierdut și în fața celor din a X-a, cu  22 la 15).

La ora 16.00, fusese programat “meciul secolului”, cum a fost considerată partida de volei dintre profesori și elevi, câștigată de discipoli cu 2 la 0.

Astăzi, în cea de-a treia zi, va avea loc o întâlnire cu cadrele didactice pensionate, precum și cea de-a treia secțiune a sesiunii de comunicări metodico-științifice (tehnologii și informatică). Ovi Dan

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 25 iunie 2019