Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal

Zilele economiștilor orădeni

Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal

Zilele școlii la Colegiul Economic “Partenie Cosma” au continuat, marți, cu sesiunea de comunicări metodico – științifice (secțiunea profil real), urmată de întreceri sportive desfășurate în cocheta sală de sport “Olimpia”; e vorba de meciurile zilei din cadrul Cupei “Partenie Cosma” la handbal.

Calcule matematice, teorii, probleme practice


 În cea de-a doua zi a sesiunii de comunicări metodico-științifice au fost prezentate opt lucrări, la secțiunea profil real. În majoritate, comunicările au abordat probleme din domeniul matematicii, și doar două au vizat domeniul fizicii, așa după cum a remarcat conducătorul sesiunii, dna prof. Elena Popescu. Profesorilor Tempfli Zoltan, Angela Chereji, Florica Bara, Ramona Beiușanu, Gabriela Monica  Naste și Ovidiu Marc, li s-au alăturat, cu mult succes, elevii Maria Cristina Curtean și Ionuț Morar, cu …teoria numerelor, și mașinile Tesla. Domnul director Ioan Corba avea să ne ofere surpriza zilei, lucrarea metodico-științifică ce adună între coperțile sale cele 42 de comunicări prezentate în cadrul celor trei secțiuni ale sesiunii de comunicări metodico-științifice (profil uman, real, tehnologii și informatică). E cea de-a doua carte de acest gen, după cea editată în urmă cu cinci ani, la cea de-a 75-a aniversare. Aceasta însă este prima ediție care conține I.S.B.N.-ul, după cum sublinia domnul director, ceea ce nu înseamnă puțin lucru! 


Handbal pe pâine

Cupa “Partenie Cosma” la handbal a adus față-n față economiști împătimiți într-ale handbalului, amatori, dar și profesioniști, elevi care învață “meserie” la cluburi din oraș, unii chiar componenți ai loturilor naționale. Dar cum nimeni nu a venit să joace doar mânat de orgolii și vanități nemăsurate, ci pentru a face mișcare, partidele s-au caracterizat prin dinamism, sportivitate și colegialitate. Chiar și în atari condiții, valorile au strălucit cu brio, fiind aplaudate și felicitate, iar dl profesor Jozsa Francisc a ținut să evidențieze câteva nume: Cristian Muțiu și Cristiana Hava (din clasele a IX-a), Bogdan Hambalaș, Doru Răpan (din a X-a), și Hollo Tiberiu (din a XI-a); cel mai bun portar – Adrian Gale.

Cupa a fost câștigată de echipa claselor a XI-a (care a dispus cu 30 la 17 de a X-a, și cu  24 la 22 de cei din a IX-a, care au pierdut și în fața celor din a X-a, cu  22 la 15).

La ora 16.00, fusese programat “meciul secolului”, cum a fost considerată partida de volei dintre profesori și elevi, câștigată de discipoli cu 2 la 0.

Astăzi, în cea de-a treia zi, va avea loc o întâlnire cu cadrele didactice pensionate, precum și cea de-a treia secțiune a sesiunii de comunicări metodico-științifice (tehnologii și informatică). Ovi Dan

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Comunicări… și Cupa “P.C.” la handbal).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 decembrie 2019