Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Învățăm să ne orientăm”

Concurs de orientare turistică la Băile Felix

„Învățăm să ne orientăm”

În organizarea Inspectoratului Școlar, astăzi (miercuri, 23 mai), s-a desfășurat în pădurea de la Băile Felix un concurs de orientare turistică, intitulat “”Învățăm să ne orientăm”, cu participarea a 17 echipaje de copii și elevi de la tot atâtea unități de învățământ, grădinițe și școli gimnaziale, din Oradea și județul Bihor, unități pilot în care se derulează proiectul educațional național “Kalokagathia”, lansat în 2 noiembrie 2006.

Ca niște adevărați “cercetași”!
 
“Programul educativ urmărește stimularea interesului copiilor și elevilor pentru educație fizică și sport în grădinițe și școli, la nivelul județului Bihor, prin extinderea experiențelor pozitive acumulate și derularea unor acțiuni care vizează prevenirea unor atitudini și comportamente dăunătoare sănătății. Iar acest scop se va realiza în măsura în care vor fi îndeplinite cele trei categorii de obiective specifice privind copiii (respectiv elevii), cadrele didactice, dar și părinții (și alți factori educaționali din comunitate)”, după cum sublinia, la lansarea proiectului, prof. Maria Ivănescu, inspector școlar de specialitate, prezentă și astăzi la activitate.

 E ușor de imaginat cât de bine se simțea Pădurea Felix (care fremăta de bucurie), cu asemenea oaspeți dragi!

Echipați și disciplinați, ca niște adevărați cercetași, concurenții așteptau cuminți în spatele liniei de start plecarea în cursă, dată de prof. Ioan Cojocaru (de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea).
Pe traseu, echipajele aveau de trecut pe la cele opt posturi de control, fiecare post fiind reprezentat de un animal. De la respectivele posturi, cei patru membri ai echipajului trebuiau să se înarmeze cu câte o cifră sau literă corespunătoare postului (copiii de grădiniță aveau de adunat în pungă cele opt cifre, câte o cifră de la fiecare post, iar elevii câte o literă (de la A la H). Traseul măsura 620 de metri pentru preșcolari și 1.200 m pentru elevi. Startul se dădea tot din cinci în cinci minute. La sosire, arbitrii verificau “taloanele” de concurs (cifrele, respectiv literele recuperate) și notau timpul parcurs de fiecare echipaj. La final, inspectorii școlari Peto Csilla și Tiberiu Sîncelean, împreună cu echipa organizatoare (formată numai din directoare: Teodora Codău, de la Școala “Dimitrie Cantemir”, Georgeta Bara și Eugenia Pop, directoarele grădinițelor nr.47 și 45 din Oradea) și cei patru arbitri (Bujor Cucu, de la Universitatea din Cluj-Napoca, Elisabeta Moțica, de la C.N. “E. Gojdu”, Ioan Cojocaru, de la P.C.E. și Cornel Bandici, de la Lic. T. “A. Lazăr”) i-au aliniat pentru premiere. Copiii erau fericiți, iar dascălii și părinții, nerăbdători să afle rezultatele.
 La preșcolari, clasamentul arată astfel: pe locul I – echipajul Grădiniței nr. 20 din Oradea (Alexandru Popa, Ștefana Secară, Paula Dogaru și Teodor Dascalciuc, însoțiți de ed. Liliana Brătescu), pe locul II – echipajul Grădiniței din Aleșd, iar pe locul III, echipajul Grădiniței nr. 30.
Celelalte echipaje s-au situat după cum urmează: 4.Gr. Orsolya, 5. Grădinița nr. 45 (Diana Ioana Druță, George Breje, George Rusneac și Ene Robert, însoțiți de ed. Eugenia Pop, Livia Olar, Voichița Portelechi, Olga Bitea și Lucia Varga), 6. Gr. Nr. 50 Oradea, 7. Gr. nr.4  din Marghita (Damaris Fitea, Denisa Buboi, Mădălin Carasec și Cătălin Clopce, însoțiți de ed. Doina Roman și Diana Pantea), 8. Gr. Nr. 47 Oradea, 9. Grădinița nr. 54 Oradea.
La elevi, au câștigat: echipajul Școlii nr. 16 Oradea (Cristian Ciolpan, Ștefania Panc, Kis Vanesa și Diana Fodor, însoțiți de inst. Otilia Luca și înv. Veturia Nica), clasat pe primul loc (la nevoie, echipajul putea fi înlocuit cu un altul, de rezervă, format din Andreea Pontoș, Vlad Marcu, Larisa Nițu, și Teodora Coșa); pe locul II s-a situat echipajul Școlii “Avram Iancu” Oradea, iar pe locul III, echipajul Școlii “Dimitrie Cantemir”(Cristina Hotea, Radu Ștefan, Maria Chereji, George Ionescu, însoțiți de înv. Florica Popuș, Felicia Ianța și directoarea școlii, prof. Teodora Codău, fostă Șandor).
Celelelte echipaje s-au clasat după cum urmează: 4. Școala cu clasele I-VIII din Marghita (reprezentată de Gabriel Ieremi, Oriana Aslovici, Denisa Florina Filip și Valentin George Pușcaș, însoțiți de inst.Laura Pușcaș și înv. Ana Lovas), 5. Școala “Nicolae Popoviciu” din Beiuș, 6. Școala cu clasele I-VIII din Aleșd, 7. Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea (reprezentat de Gabriel But, Ștefania Boța, Ștefan Fodor și Gustav Lucan, însoțiți de înv.Lucreția Filip, Dorina Dulău și prof. Felicia Bulzan, director adjunct, plus două rezerve, elevii Beniamin Orșoș și Raul Aron). 8. Lic. T. “Onisifor Ghibu” Oradea.  (Ovi DAN)

Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto („Învățăm să ne orientăm”).
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 mai 2021