Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Învățăm să ne orientăm”

Concurs de orientare turistică la Băile Felix

„Învățăm să ne orientăm”

În organizarea Inspectoratului Școlar, astăzi (miercuri, 23 mai), s-a desfășurat în pădurea de la Băile Felix un concurs de orientare turistică, intitulat “”Învățăm să ne orientăm”, cu participarea a 17 echipaje de copii și elevi de la tot atâtea unități de învățământ, grădinițe și școli gimnaziale, din Oradea și județul Bihor, unități pilot în care se derulează proiectul educațional național “Kalokagathia”, lansat în 2 noiembrie 2006.

Ca niște adevărați “cercetași”!
 
“Programul educativ urmărește stimularea interesului copiilor și elevilor pentru educație fizică și sport în grădinițe și școli, la nivelul județului Bihor, prin extinderea experiențelor pozitive acumulate și derularea unor acțiuni care vizează prevenirea unor atitudini și comportamente dăunătoare sănătății. Iar acest scop se va realiza în măsura în care vor fi îndeplinite cele trei categorii de obiective specifice privind copiii (respectiv elevii), cadrele didactice, dar și părinții (și alți factori educaționali din comunitate)”, după cum sublinia, la lansarea proiectului, prof. Maria Ivănescu, inspector școlar de specialitate, prezentă și astăzi la activitate.

 E ușor de imaginat cât de bine se simțea Pădurea Felix (care fremăta de bucurie), cu asemenea oaspeți dragi!

Echipați și disciplinați, ca niște adevărați cercetași, concurenții așteptau cuminți în spatele liniei de start plecarea în cursă, dată de prof. Ioan Cojocaru (de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea).
Pe traseu, echipajele aveau de trecut pe la cele opt posturi de control, fiecare post fiind reprezentat de un animal. De la respectivele posturi, cei patru membri ai echipajului trebuiau să se înarmeze cu câte o cifră sau literă corespunătoare postului (copiii de grădiniță aveau de adunat în pungă cele opt cifre, câte o cifră de la fiecare post, iar elevii câte o literă (de la A la H). Traseul măsura 620 de metri pentru preșcolari și 1.200 m pentru elevi. Startul se dădea tot din cinci în cinci minute. La sosire, arbitrii verificau “taloanele” de concurs (cifrele, respectiv literele recuperate) și notau timpul parcurs de fiecare echipaj. La final, inspectorii școlari Peto Csilla și Tiberiu Sîncelean, împreună cu echipa organizatoare (formată numai din directoare: Teodora Codău, de la Școala “Dimitrie Cantemir”, Georgeta Bara și Eugenia Pop, directoarele grădinițelor nr.47 și 45 din Oradea) și cei patru arbitri (Bujor Cucu, de la Universitatea din Cluj-Napoca, Elisabeta Moțica, de la C.N. “E. Gojdu”, Ioan Cojocaru, de la P.C.E. și Cornel Bandici, de la Lic. T. “A. Lazăr”) i-au aliniat pentru premiere. Copiii erau fericiți, iar dascălii și părinții, nerăbdători să afle rezultatele.
 La preșcolari, clasamentul arată astfel: pe locul I – echipajul Grădiniței nr. 20 din Oradea (Alexandru Popa, Ștefana Secară, Paula Dogaru și Teodor Dascalciuc, însoțiți de ed. Liliana Brătescu), pe locul II – echipajul Grădiniței din Aleșd, iar pe locul III, echipajul Grădiniței nr. 30.
Celelalte echipaje s-au situat după cum urmează: 4.Gr. Orsolya, 5. Grădinița nr. 45 (Diana Ioana Druță, George Breje, George Rusneac și Ene Robert, însoțiți de ed. Eugenia Pop, Livia Olar, Voichița Portelechi, Olga Bitea și Lucia Varga), 6. Gr. Nr. 50 Oradea, 7. Gr. nr.4  din Marghita (Damaris Fitea, Denisa Buboi, Mădălin Carasec și Cătălin Clopce, însoțiți de ed. Doina Roman și Diana Pantea), 8. Gr. Nr. 47 Oradea, 9. Grădinița nr. 54 Oradea.
La elevi, au câștigat: echipajul Școlii nr. 16 Oradea (Cristian Ciolpan, Ștefania Panc, Kis Vanesa și Diana Fodor, însoțiți de inst. Otilia Luca și înv. Veturia Nica), clasat pe primul loc (la nevoie, echipajul putea fi înlocuit cu un altul, de rezervă, format din Andreea Pontoș, Vlad Marcu, Larisa Nițu, și Teodora Coșa); pe locul II s-a situat echipajul Școlii “Avram Iancu” Oradea, iar pe locul III, echipajul Școlii “Dimitrie Cantemir”(Cristina Hotea, Radu Ștefan, Maria Chereji, George Ionescu, însoțiți de înv. Florica Popuș, Felicia Ianța și directoarea școlii, prof. Teodora Codău, fostă Șandor).
Celelelte echipaje s-au clasat după cum urmează: 4. Școala cu clasele I-VIII din Marghita (reprezentată de Gabriel Ieremi, Oriana Aslovici, Denisa Florina Filip și Valentin George Pușcaș, însoțiți de inst.Laura Pușcaș și înv. Ana Lovas), 5. Școala “Nicolae Popoviciu” din Beiuș, 6. Școala cu clasele I-VIII din Aleșd, 7. Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea (reprezentat de Gabriel But, Ștefania Boța, Ștefan Fodor și Gustav Lucan, însoțiți de înv.Lucreția Filip, Dorina Dulău și prof. Felicia Bulzan, director adjunct, plus două rezerve, elevii Beniamin Orșoș și Raul Aron). 8. Lic. T. “Onisifor Ghibu” Oradea.  (Ovi DAN)

Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto („Învățăm să ne orientăm”).
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 iunie 2019