Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul filmelor de animație Metrion (MAFF) - ediția a II-a

Între 28 și 30 octombrie, la Oradea,

Festivalul filmelor de animație Metrion (MAFF) - ediția a II-a

De ce coboară taurul roșu de pe ecran? Care este legătura dintre fierarul mediocru și taurul roșu? Cine o răpește pe Europa și cine încearcă să o elibereze?
Toate aceste mistere vor fi dezvăluite între 28 și 30 octombrie 2009, la cea de-a doua ediție a Festivalului filmelor de animație Metrion, la cinematograful „Libertatea” din Oradea și la clubul Gekko.

Printre oaspeții festivalului vor fi dl M. Tóth Géza, cel care a fost nominalizat la premiile Oscar pentru animația scurtă „Maestro”, respectiv renumitul regizor de animații dl Victor Antonescu.
Deși aceasta este doar a doua ediție a festivalului, Asociația Metrion organizează deja de patru ani evenimente de Ziua mondială a animației (octombrie 28) MAFF. Este demn de subliniat și faptul că pe teritoriul României se organizează festivalul filmelor de animație doar aici, la Oradea și în București.
Taurul roșu și Miss Europa
Festivalul din anul acesta va fi organizat în jurul temei „Răpirea Europei” și fațada acestuia, care este definită de taurul roșu și Miss Europa - „personaje” din scriitura cu același nume a lui Demeter Szilárd. Asociația Metrion a lansat și un concurs de animație pe această temă; câștigătorii vor fi premiați în cadrul festivalului. Animația considerată cea mai reușită de juriul de profesioniști, mulțumită Direcției Județene pentru Tineret Bihor, va avea ocazia de a merge la Șuncuiuș într-o călătorie de un week-end.
Desigur, festivalul va avea sub lumina reflectoarelor animațiile și creatorii de animații. În cele trei zile se vor proiecta animații scurte la cinematograful „Libertatea” de sub pasajul Vulturul Negru (intrarea sub pasaj), și se vor organiza discuții cu regizori renumiți la care poate participa fiecare amator de animații. Pe lângă oaspeții mai sus menționați (dl M. Tóth Géza și dl Victor Antonescu), își va face apariția și dl Jimmy Kosolosky, absolventul renumitei școli de animație franceze, La Poudriere.
Pe lângă proiecții de animații și discuții, se vor ține performance-uri și concerte: trupa Sajnosbatár din Ungaria și Red Bull Sound vor concerta la clubul Gekko (de pe strada Tudor Vladimirescu).
Pentru detalii despre festivalul organizat de Asociația Metrion, în parteneriat cu Asociația pentru tinerii și studenții din Partium (PIHE) se poate accesa site-ul www.metriongroup.ro.
(Alex D.)

Trimite email

miercuri, 12 august 2020