Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pământul e supărat. Și are toate motivele să fie!

La Grădinița nr. 43 din Oradea, a fost lansată o nouă rachetă

Pământul e supărat. Și are toate motivele să fie!

Uitându-se în jur, la Soare, la Lună, la Zâna bună, Pâmântul oftează și nu-și mai poate ridica privirea ... din pământ! În cadrul unui joc de rol, copiii încearcă să-l consoleze, să-l îmbuneze și să-i dea motive de optimism și chiar o undă de bucurie

Toate acestea s-au petrecut ieri (joi, 29 octombrie 2009), la activitatea de creație a grupei pregătitoare de la Grădinița nr. 43 din Oradea. Inst. Ioana Klein, copiii grupei și părinții au acționat toți ca unu, în Săptămâna mondială a spațiului, pentru a construi rachete, care mai de care, farfurii zburătoare nemaivăzute cu care să iasă în Univers, să colinde planetele, făcând senzație, fără să le pese de supărarea Pământului – planeta vie.  Alex Rusu a fost Pământul, Patric Lionis – Soarele, Bianca Burcă – Luna, Larisa Blaga – Steaua, Constantin Bianca – Zâna animalelor, Cezara Todea – Zâna apelor, iar Vanessa Guller – Zâna plantelor. Þin  sfat și reușesc să-i redea Pământului optimismul și puterea de a se învârti mai departe pe orbita sa, copiii arătându-se grijulii și dornici să schimbe comportamentul oamenilor. Urmează ca fiecare să-și prezinte racheta inventată, să lanseze aceeași rachetă în cadrul unui concurs al micilor cosmonauți, urmat de o ieșire în spațiu pentru recuperarea rachetei. Copiilor din grupa pregătitoare li s-au alăturat și patru copii din grupa mare, a dnei educatoare Lenuța Crăciun: Renata Gui, Cristian Câmpean, Raul Ciolpan șiTimotei Buhaș. La final, toți copiii și părinții prezenți la activitate ies în curte pentru lansarea unei rachete speciale, care, ajutată de propulsoarele proprii (baloane umplute cu heliu), ajunge să-i uimească pe cei mici și pe cei mari. Și ca să nu plângă nimeni după ea, ca-n alte dăți, Ioana a avut grijă să o ancoreze cu fire nevăzute spre a o putea recupera după ce a depășit înățimea blocurilor cu zece etaje plutind deasupra curții spre disperarea porumbeilor care i-au dat târcoale, neștiind ce este cu minunea zburătoare din spațiul lor cosmic și personal. Au venit, au cercetat și au plecat cu coada între picioare.
Iată, așadar, cum a reușit Ioana (o educatoare inofenivă, la prima vedere) să-i înnebunească din nou pe cei mici și pe părinții lor, dându-le satisfacții și imbold în muncă, motive de bună conlucrare și iubire). Doamna director, inst. Rodica Ciocan, are și dumneaei motive de încântare, vâzând asemenea minuni. E pentru a treia sau a patra oară, parcă, și pentru noi, o plăcută zăbavă să asistăm la activități deosebit de interesante la această grădiniță, unde s-a născut revista preșcolarilor bihoreni și unde s-au lansat proiecte naționale, de genul celui cu „Lupul în povești”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pământul e supărat. Și are toate motivele să fie!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 martie 2020