Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La cea de-a cincea ediție, a fost prezent însuși președintele...

Relansarea firmelor de exercițiu

La cea de-a cincea ediție, a fost prezent însuși președintele...

La Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, se întâmplă minuni! Nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna, de când am reușit să pătrundem și noi pe porțile acestui colegiu reprezentativ al bihorenilor și să le descoperim.

Iar protagoniștii faptelor și rezultatelor deosebite sunt elevii și dascălii, în munca lor de zi cu zi, în lupta lor pentru o nouă calitate și reformă.
Dacă în procesul instructiv - educativ, elevii au început să-și înființeze firme de exercițiu prin intermediul cărora acționează ca adevărați manageri de firmă, în condiții reale, dar simulate, de la o zi la alta, economiștii orădeni au reușit să uimească prin creativitate și profesionalism, duse până la extreme, și adunând lauri naționali și internaționali, alături de profesorii lor minunați, Virgil Blage, Alice Scarlat, Ileana Popa, Simona Man, Alina Bagdi, Viorel Timar...
Joi (29 octombrie 2009), la cea de-a cincea ediție a relansării firmelor de exercițiu (ale elevilor din clasele a XII-a) din cadrul colegiului, a ținut să fie prezent însuși președintele... Camerei de Comerț și Industrie al județului Bihor (diplomat ing. Ioan Micula), care vine cu plăcere la acest colegiu, dar nu neapărat de dragul fiicei sale (Olivia, economistă și ea), ci din dorința de a-i cunoaște (și felicita) pe cei care aduc atâtea premii naționale și internaționale în județul Bihor, pe cei care mâine își vor înscrie firmele reale în registrul CCI. Bihor. Alături de domnul președinte și de director școlii, dl prof. dr. Ioan Corba, au fost prezenți la deschiderea târgului, directorul adjunct al Finanțelor, dl Romeo Roșca, președintele onorific al CECAR, dl Mihai Chindlea, profesori de specialitate și elevi ai unor licee (concurente), care știu ce înseamnă o firmă de exercițiu: prof. Daniela Avram, Gabriela Lelea, Gabriela Popa și Edina Csapo (de la C.T. „Traian Vuia”), prof. Mariana Bara (de la C.T. „Mihai Viteazul”), prof. Irina Tomele (de la C.T. „Andrei Șaguna”), prof. Remus Sabău (de la Gr. Șc. Agr. „Horea” din Marghita), prof. Angela Buz (de la Gr. Șc. Agricol din Salonta), ing. Ana Bronț (de la Gr. Șc. „Ioan Bococi” din Oradea), președintele Comitetului reprezentativ al părinților, dl Florian Pop...
Liza Ștefan și Florin Buștea (moderatorii evenimentului) au prezentat bilanțul la zi al economiștilor în materie de firme de exercițiu, după care au invitat managerii generali să-și prezinte firmele. Pentru ca târgul să fie mai interesant, iar participanții mai motivați, prof. Simona Man, Mihaela Petrița și Monica Faur, organizatorii principali ai manifestării, au lansat concursul pentru „Cea ,mai bună prezentare”, Cel mai bun catalog” și Cel mai bun stand”.
Trecând în revistă, fiecare firmă cu standul și stafful său (de „campanie”), am fost plăcut „acostați” de unii și de alții care au ținut să ne prezinte oferta și să ne convingă că ei sunt cei mai buni de pe piață, precum alde Flamingo Travel, Lider Consulting, Quick Style Design ori Luxurymob Office... (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La cea de-a cincea ediție, a fost prezent însuși președintele... 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020