Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reuniune de proiect „Cartea - prietena mea”

La Școala „Oltea Doamna” din Oradea

Reuniune de proiect „Cartea - prietena mea”

La Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, s-a desfășurat, vineri (30 octombrie 2009), o nouă activitate din cadrul proiectului cultural – artistic interjudețean „Cartea - prietena mea”, cu participarea partenerilor de proiect de la Școala cu clasele I-VIII din Variaș (județul Timiș).

Proiectul a fost inițiat de Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” (director, prof. Mircea Mitran, coordonator de proiect - inst. Romelia Ciarnău), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Casa Corpului Didactic Bihor, Primăria Oradea și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea și se derulează pe perioada a doi ani școlari (2008 - 2009, 2009 - 2010).
Lansarea proiectului a avut loc în 22 mai 2009, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, prilej cu care au fost organizate un medalion literar, intitulat „Mihai Eminescu – înger și lumină a poeziei românești”, o dramatizare - „D-l Goe”, după I.L. Caragiale și o expoziție – „Natura oglindită în operele marilor clasici” (cuprinzând portofolii și lucrări artistico – plastice).
Cea de-a doua activitate a fost organizată (și găzduită) de partenerii de proiect din județul Timiș, la Școala cu clasele I-VIII din Variaș, în 30 mai 2009, un festival etno-cultural, la care au participat și membrii echipei de proiect de la Școala „Oltea Doamna”, după cum ne-a declarat coordonatorul de proiect, inst. Romelia Ciarnău.
Următoarea activitate s-a desfășurat la Pădurea Neagră. Timp de trei zile (9 - 11 iunie 2009), au avut loc drumeții, activități sportive și de creație literară și plastică, expoziție cu lucrările artistico-plastice, spectacol și foc de tabără.
Vizitarea școlii, program artistic, remember, curs de formare
La reuniunea de proiect de vineri, de la Școala „Oltea Doamna”, a fost programat un curs de formare, cu tema „Impactul mass-media asupra copilului”, susținut de prof. drd Adelina Iacob.
După primirea oaspeților, dl director, Mircea Mitran, le-a prezentat școala. Au fost vizitate trei din cele patru corpuri de clădire, sala de sport și cele două corpuri unde funcționează clasele din ciclul primar.
În continuare, programul zilei a cuprins un program artistic, o rememorare a activităților desfășurate, vizitarea expoziției și cursul de formare.
Elevii clasei a II-a C (artiștii dnei înv. inst. Elena Pavel), în parteneriat cu artiști ai dnei înv. inst. Viorica Mitran și alți elevi din școală (o solistă vocală și un grup de chitariști) au prezentat un program artistic încântător, deschis cu imnul școlii. Într-o superbă zi de toamnă, artiștii au adus pe scenă toată frumusețea și bogăția anotimpului autumnal întruchipate de furnică, greiere, licurici și alte personaje pitorești, în dramatizarea „Greierele și furnica”, în dansul toamnei, un moment de dans de societate și un moment liric, de adâncă simțire -„Limba noastră”.
La realizarea programului artistic, și-au dat concursul: Iulian Deac (greierele), Indig Isabelle (furnica), Sebastian Borna (licuriciul), Rareș Blidar, Șerban Ciobanu, Nichita Ilisie, Ciprian Brisc, Andrei Moldovan, Alexandru Gomboș, Denisa Ciucioiu, Gabriela Megheșan și Koteles Andreea, dansatorii Iulia Frâncu și David Cosma, precum și solista vocală Carla Marin (din clasa  a V-a), o super voce și un talent artistic de excepție.
 „Impactul mass-media asupra copilului”
După retragerea artiștilor și premierea oaspeților, au urmat câteva intervenții din partea invitaților (prof. Rodica Popa, profesor metodist al C.C.D.), gazdelor și partenerilor. Coordonatorul de proiect a trecut în revistă activitățile desfășurate, în cadrul unei prezentări în power point, iar expoziția (cu lucrări și portofolii) avea să întregească imaginea asupra proiectului.
La cursul de formare („Impactul mass-media asupra copilului”), susținut de prof. drd. Adelina Iacob, au participat membrii celor două echipe pe proiect: manager – prof. Mircea Mitran, inst. Romelia Ciarnău – coordonator de proiect, inst. Silvia Simuț, Viorica Mitran, Elena Pavel, Rodica Foltuț și Luminița Petca (din partea gazdelor); inspector școlar, inst. Maria Oprescu, director - prof. Daniela Dragomir, director adjunct - prof. Ion Rabota, prof. Corina Munteanu, Florin Zamfir, inst. Mihaela Zamfir, Sonia Zappl, Diana Subota, înv. Delia Luchin, Nicolae Cornescian, Nada Cirici și Zarin Stoianca (din partea oaspeților). Cursul a însemnat chintesența, piatra unghiulară a reuniunii de proiect de la Oradea.
Să mai spunem că „proiectul „Cartea - prietena mea” tinde spre o abordare interdisciplinară, deoarece este o modalitate eficientă de a asigura creșterea coerenței și calității activităților”, așa după cum aprecia coordonatorul de proiect, inst. Romelia Ciarnău. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Reuniune de proiect „Cartea - prietena mea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019