Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Know - Know trick or treat who are you”

La Grădinița „Winnie&Princess” din Oradea

„Know - Know trick or treat who are you”

Grădinița (particulară) „Winnie&Princess” din Oradea și-a deschis porțile în septembrie 2009. Cu o experiență de doi ani cu cresa Winnie, reușind să aleagă cadre didactice cu experiență și excelentă și beneficiind de o locație minunată și dotari de ultimă generație, grădinița reușește să îmbine curriculum național cu predarea limbii engleze.

Trick or treat!
Noaptea Anului Nou la celți, devenită apoi Noaptea tuturor sfinților și mai recent Noaptea de Halloween, este o tradiție veche ce a devenit în timp un mod relativ necostisitor pentru ca toată comunitatea americană să se bucure de sărbătoare. Oamenii puteau preveni să fie păcăliți (trick) oferind copiilor care le sunau la ușă costumați o mică atenție (treat) - bomboane, dulciuri, mere. Obiceiul costumelor de Halloween are rădăcini adânci în istorie, plecând de la vechii celți chinuiți de gerul iernii, până la englezii care considerau că în noaptea în care se deschid porțile celor fără viață, nu pot ieși afară din casă decât costumați pentru a speria, la rândul lor, fantomele.
Costumați în vrăjitoare (cu gropițe în obraji), cavaleri (cu ochi înlăcrimați de emoție), vampirași (veseli), dovlecei (rușinoși), zâne și prințese, copiii de la Grădinița „Winnie& Princess” din Oradea nu au vrut să sperie, ci să demonstreze că știu să recite și să cânte în engleză, chiar dacă o învață doar de câteva săptămâni. Poeziile au fost recitate impecabil, dar, poate, prea încet datorită emoțiilor. „Know - Know trick or treat who are you” a fost cântecelul care i-a introdus pe părinți și bunici în atmosfera specifică sărbătorii americane. Fantomele ce coborau parcă din tavan, paianjenii din cofraje, borcanele pictate, dovleceii din carton, toate lucrările copiilor au fost expuse în sala de spectacol. „I’m a cute pumpkin…” a demonstrat, alături de colegii lui că la grădi joaca se îmbină perfect cu învățarea unei limbi străine, alaturi de programa națională. (G. & G.)

Trimite email

luni, 30 martie 2020