Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea AGORA colaborează cu Universitatea Southeastern din Florida, SUA, pentru organizarea unui program de tip MBA

„Acces la Succes”

Universitatea AGORA colaborează cu Universitatea Southeastern din Florida, SUA, pentru organizarea unui program de tip MBA

În spiritul internaționalizării actului educațional impus de procesul globalizării, Universitatea AGORA colaborează cu Universitatea Southeastern din Florida, SUA, pentru organizarea unui program de tip MBA (Master of Business Administration) clasic american, cu accent pe managementul global.

 Absolvirea acestui MBA va conduce la o formare pe o specializare strict economică, cursanții dobândind cunoștințe avansate de management, managementul resurselor umane, management internațional și competențe specifice funcțiilor de conducere. Pe toată durata cursurilor (16 luni), masteranzii vor putea fi într-un proces de comunicare continuă cu profesorii americani, printr-un sistem de învățământ hibrid, pus la punct de către cele două universități.
 Programul cuprinde, în afara cursurilor susținute de profesori americani la Oradea, stagii în Europa Occidentală și, opțional în Statele Unite ale Americii.
 Decanul Facultății de Drept și Științe Economice a universității americane, domnul prof. univ. dr. Robert Joseph Childs, împreună cu domnul prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, rectorul Universității AGORA din Oradea, au prezentat detalii referitoare la acest program în fața a numeroși absolvenți AGORA, precum și a unor oameni de afaceri din Oradea, prezenți în după-amiaza zilei de joi, 29 octombrie 2009, în Amfiteatrul Albastru al universității.
Evenimentul a suscitat interes din partea participanților, toți fiind convinși că acesta reprezintă un nou pas către „Acces la Succes”. (Oana G.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021