Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Lăzăriștii vor să devină antreprenori responsabili!

Lumea ta, afacerea ta

Lăzăriștii vor să devină antreprenori responsabili!

Cu ocazia „Săptămânii globale a antreprenoriatului” (16 - 22 noiembrie 2009), elevii claselor a X-a din cadrul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea vor participa la etapa locală a concursului „Lumea ta, afacerea ta”, programată a se desfășura, miercuri, 18 noiembrie 2009, la ora 15.00, la sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.

La nivel național, această inițiativă este susținută de Junior Achievement România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și Comisia Europeană.
Evenimentul își propune dezvoltarea responsabilității sociale a elevilor, ca viitori antreprenori. Astfel, în vederea calificării la etapa națională, elevii claselor a X-a vor trebui să prezinte în fața comisiei de jurizare un proiect de afacere responsabilă, atât față de mediu, cât și vizavi de comunitatea în care urmează să fie dezvoltată.
Echipele au fost instruite la orele de Educație antreprenorială în urma parcurgerii materialelor primite ca suport din partea Junior Achievement România.
În obținerea unui punctaj cât mai mare, concurenții vor trebui să pună accent în prezentările lor pe responsabilitatea față de mediu și față de comunitate, în general.
Pentru etapa națională se vor califica doar primele două echipe clasate în fruntea plutonului.
Concursul are și o continuitate internațională, iar elevii care vor ajunge acolo vor fi susținuți de către companiile implicate în proiect cu burse de studiu, stagii de internship, sume de bani și o serie de materiale cu tematică economică (cărți, CD-uri, manuale, proiecte, aplicații virtuale etc).
Participarea ca spectator la acest eveniment este deschisă tuturor persoanelor pasionate de economie, educație antreprenorială și responsabilitate socială, în general!
„Lumea ta, afacerea ta” dorește să încurajeze tinerii pentru a deveni acel tip de antreprenori de care societatea noastră are tot mai multă nevoie: creativi, dinamici și hotărâți să creeze o lume mai bună! (Monica POP)

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021