Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Luna cadourilor vine mai devreme la trafic.ro

Reclamă pentru site-ul tău

Luna cadourilor vine mai devreme la trafic.ro

Luna cadourilor vine mai devreme la trafic.ro: participă la promoțiile oferite alături de partenerii noștri și câștigă bonusuri importante pentru prezența ta online!

Vrei un magazin gratuit?
Dacă ai un site înscris într-una dintre categoriile Comerț electronic, Companii/Firme sau Afaceri/Comerț din trafic.ro și ai achitat taxa anuală, primești cadou un abonament de trei luni la platforma de magazine online a celui mai mare site de comerț electronic din România, Okazii.ro. Mai mult decat atat, contul Okazii.ro îți va fi alimentat cu un bonus de 10 Euro pe care îi poți folosi cum vrei pentru a-ți promova afacerea online.
Tot ce-ți rămâne de făcut este să îți pui produsele în rafturile virtuale și poți să-ți inaugurezi magazinul, în timp ce vezi unde se află site-ul tău în clasament și consulți statisticile aferente. Pentru mai multe detalii privind promoția trafic.ro&Okazii.ro vizitează link-ul următor: http://www.trafic.ro/promotie-magazine-okazii/.
Reclamă pentru site-ul tău
Bursa de Reclamă atinge lunar, prin site-urile înscrise, peste 7.000.000 de vizitatori unici, din categorii diverse: divertisment, auto, știri, cumpărături, turism etc. oferind, totodată, posibilitatea atingerii unui singur segment de public vizat, în funcție de profilul site-ului tău.
Dacă ai un site care este înscris în trafic.ro pentru care ai achitat taxa anuală și care este și înregistrat în Bursa de Reclama, primești 100 de neti cu care poți să faci reclamă site-ului tău - ai la dispoziție până la 50.000 de afișări! Pentru mai multe detalii privind promoția trafic.ro&Bursa de Reclama vizitează link-ul următor: http://www.trafic.ro/tradeads.php.!
Pentru mai multe informații despre utilizarea internetului în România, puteți consulta în orice moment statisticile oferite de trafic.ro. De asemenea, ne puteți urmări pe blog.trafic.ro și pe twitter

Trimite email

marţi, 18 mai 2021