Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Săptămâna globală a antreprenoriatului

„Lumea ta, afacerea ta”

Săptămâna globală a antreprenoriatului

În cadrul Săptămânii globale a antreprenoriatului, Junior Achievement România, în colaborare cu Comisia Europeană și M.E.C.I., organizează competiția națională de antreprenoriat „Lumea ta, afacerea ta”.

Acest concurs are mai multe etape de desfășurare, cuprinzând etapa locală, cea națională, iar mai apoi posibilitatea calificării la nivel internațional.
Etapa națională se desfășoară după finalizarea etapei locale, în urma desemnării celor mai bune idei de afaceri la nivel local.
În municipiul Oradea, concursul se va desfășura în cadrul liceelor participante, printre care se numără și liceul nostru, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”!
La acest eveniment sunt invitați colaboratori din mediul business, reprezentanții conducerii municipiului, precum și mass-media locală.
Competiția va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2009, începând cu ora 15, în sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.
Sunt așteptați, ca invitați, elevii tuturor claselor de liceu interesați de eveniment, profesorii care doresc să participe, precum și antreprenori locali interesați de dezvoltarea unor afaceri responsabile din punct de vedere social și al mediului înconjurător!
Prin acest concurs, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” dorește să își dezvolte imaginea de școală proactivă, interesată în formarea unor elevi responsabili din punct de vedere social, gata oricând să facă ceva pozitiv pentru comunitate și mediu!
Acest concurs urmărește încurajarea tinerilor pentru a deveni acel tip de antreprenori de care societatea noastră are tot mai multă nevoie, dezvoltarea unor antreprenori responsabili din punct de vedere social, conturarea unor soluții cu privire la implementarea unor afaceri în vederea păstrării unui mediu curat, dezvoltarea spiritului de echipă și a muncii în grup, cultivarea aptitudinilor privind susținerea asertivă a ideilor proprii, privind educația antreprenorială și dezvoltarea spiritului competițional în vederea pregătirii elevilor pentru viață.
Vă așteptăm să luați parte alături de noi la prezentarea unor idei de afaceri responsabile față de comunitate și mediu! (Anamaria AVRAM)

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021