Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Săptămâna globală a antreprenoriatului

„Lumea ta, afacerea ta”

Săptămâna globală a antreprenoriatului

În cadrul Săptămânii globale a antreprenoriatului, Junior Achievement România, în colaborare cu Comisia Europeană și M.E.C.I., organizează competiția națională de antreprenoriat „Lumea ta, afacerea ta”.

Acest concurs are mai multe etape de desfășurare, cuprinzând etapa locală, cea națională, iar mai apoi posibilitatea calificării la nivel internațional.
Etapa națională se desfășoară după finalizarea etapei locale, în urma desemnării celor mai bune idei de afaceri la nivel local.
În municipiul Oradea, concursul se va desfășura în cadrul liceelor participante, printre care se numără și liceul nostru, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”!
La acest eveniment sunt invitați colaboratori din mediul business, reprezentanții conducerii municipiului, precum și mass-media locală.
Competiția va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2009, începând cu ora 15, în sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.
Sunt așteptați, ca invitați, elevii tuturor claselor de liceu interesați de eveniment, profesorii care doresc să participe, precum și antreprenori locali interesați de dezvoltarea unor afaceri responsabile din punct de vedere social și al mediului înconjurător!
Prin acest concurs, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” dorește să își dezvolte imaginea de școală proactivă, interesată în formarea unor elevi responsabili din punct de vedere social, gata oricând să facă ceva pozitiv pentru comunitate și mediu!
Acest concurs urmărește încurajarea tinerilor pentru a deveni acel tip de antreprenori de care societatea noastră are tot mai multă nevoie, dezvoltarea unor antreprenori responsabili din punct de vedere social, conturarea unor soluții cu privire la implementarea unor afaceri în vederea păstrării unui mediu curat, dezvoltarea spiritului de echipă și a muncii în grup, cultivarea aptitudinilor privind susținerea asertivă a ideilor proprii, privind educația antreprenorială și dezvoltarea spiritului competițional în vederea pregătirii elevilor pentru viață.
Vă așteptăm să luați parte alături de noi la prezentarea unor idei de afaceri responsabile față de comunitate și mediu! (Anamaria AVRAM)

Trimite email

marți, 18 ianuarie 2022