Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Lăzăriștii orădeni și-au prezentat afacerile în fața juriului

Ieri, în cadrul „Săptămânii globale a antreprenoriatului”

Lăzăriștii orădeni și-au prezentat afacerile în fața juriului

Iulia Flavia Vesa – Oprean, noul profesor de economie (și „afaceri”) al lăzăriștilor orădeni (membru AIESEC cu vechi state de plată, cu experiență și cu multă știință în afaceri și în organizarea colectivului de elevi), i-a stârnit pe lăzăriști în a-și porni propriile afaceri.

Așa se face că vajnicii antreprenori au pus osul la treabă, iar miercuri (18 noiembrie 2009), au ieșit la rampă pentru a-și prezenta afacerile în fața juriului, în cadrul etapei locale a competiției naționale  „Lumea ta, afacerea ta”, inițiativă susținută de Junior Achievement România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și Comisia Europeană. Manifestarea se derulează în cadrul „Săptămânii globale a antreprenoriatului” (16 - 22 noiembrie 2009).
De dragul afaceriștilor profesioniști de la „Aurel Lazăr” nu mai puteai pleca odată intrat în horă pentru că prezentarea lor a fost ca o adevărată piesă de teatru, cu personaje simpatice, sincere și grozav de ambițioase, care, în naivitatea și în convingerea lor fermă, au reușit să molipsească și să distreze juriul, prezidat de distinsul vicepreședinte al Consiliului Județean, Dumitru Voloșeniuc.
Am luat la cunoștință, în cadrul unor prezentări (reușite) în power point, despre afacerile unor agricultori și ecologiști locali dornici să scormonească în „colbul” pământului și să revoluționeze agricultura românească, să protejeze și să înnobileze mediul înconjurător, accesând fonduri europene. Conducerea liceului părea de-a dreptul copleșită și cucerită, fiind luată parcă prin surprindere de afaceriștii proprii pe care aveau să-i descopere atât de simpatici, spontani și puși pe fapte mari.
Vă mulțumim, dragi lăzăriști. Ați fost de-a dreptul geniali! Mulțumim, dnă profesoară Iulia Flavia Vesa – Oprean, pentru invitație și pentru regalul pe care ni l-ați oferit, în direct, cu și despre cei mai tari afaceriști lăzăriști! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lăzăriștii orădeni și-au prezentat afacerile în fața juriului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021