Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campanie stradală – bomboane în loc de țigări

Astăzi – „Ziua națională fără tutun”

Campanie stradală – bomboane în loc de țigări

„Ziua națională fără tutun”, marcată în cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie (ziua de joi), oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization) a ales tema „Arată adevărul: imaginile de avertizare salvează vieți” în efortul de a crește nivelul de conștientizare a populației asupra puterii distructive a consumului de tutun.
Conform OMS, tutunul reprezintă principala cauză de deces în rândul populației. Mai mult de cinci milioane de oameni mor din cauza efectelor tutunului în fiecare an - mai mult decât cei care mor din cauza infectării cu HIV/SIDA, malariei și tuberculozei. Este singurul produs legal care ucide, cu liberul consimțământ al consumatorului. Jumătate din numărul fumătorilor riscă să moară din cauza unei boli asociate consumului de tutun.
În și de Ziua națională fără tutun, CPECA Bihor a organizat astăzi, joi, 19 noiembrie, o campanie stradală în cadrul căreia au fost oferite persoanelor  fumătoare bomboane în schimbul țigărilor, ca o alternativă la consumul de tutun, precum și materiale informativ-educative cu privire la efectele consumului acestuia. Activitățile s-au desfășurat sub Pasajul „Vulturul Negru”  și pe strada Republicii, cu participarea unui număr de 18 elevi din clasa a XI-a A de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea. La finalul activității, țigările colectate au fost utilizate în scopul  amenajării unui panou cu mesaj antitutun.
Obiectivul acestei  campanii l-a reprezentat informarea și sensibilizarea populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun. (Ilinca Ș.)

Trimite email

duminică, 9 august 2020