Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Între grevă și alegeri

Utilizatorul român

Între grevă și alegeri

Cine nu utilizează astăzi internetul pentru a se informa? O fi o modă, un hobby sau o necesitate? Poate... câte ceva din toate, vorba aceea. Împătimiților sau amatorilor de statistici ori căutătorilor prin „colbul” internetului, trafic.ro le oferă câteva date și informații de specialitate.

Greva de la metrou și traficul pe internet
trafic.ro a înregistrat 1.425 de căutări ale construcției „greva metrorex” în prima zi a grevei generale de la metrou. De asemenea, în aceeași zi, de 17 noiembrie 2009, utilizatorii au ajuns în site-urile monitorizate de trafic.ro prin intermediul a 1.373 de căutări după construcție derivată „greva metrou”.
Alte căutări derivate legate de greva de la metrou înregistrate în data de 17 noiembrie: metrorex – 928 de căutări, greva la metrou – 565, greva metrorex 2009 – 498, greva metrou 2009 – 139 de căutări.
De remarcat că în pre-ziua grevei generale, s-au înregistrat 601 căutări a sintagmei „ratb bucuresti autobuz”, iar în prima zi de grevă, 300 de căutări după construcția „trasee ratb”.
Alegerile prezidențiale... online
Anul acesta, utilizatorii români par mai interesați de alegerile prezidențiale în sine, decât de campania electorală sau de candidați. În perioada 19 octombrie – 18 noiembrie, căutările după cuvinte-cheie referitoare la aceste subiecte arată cam așa: alegeri 2009 – 2.020 de căutări, prezidentiale – 72.358, alegeri prezidentiale – 24.294, candidati – 16.160, candidati la presedintie – 144, candidati la prezidentiale – 32, campanie electorala – 2.174, campanie 2009 – 63 de căutări, campanie prezidentiale – 16 căutări.
Mai mult, interesul general pentru referendum este unul scăzut, dacă luăm ca indiciu numărul de căutări efectuate în aceeași perioadă, cu construcții derivate: „referendum 2009” – 614 căutări, „referendum” – 2.378, „referendum unicameral” – 13 și „parlament unicameral” – 1.415 căutări.
Cu toate acestea, de la începutul campaniei electorale pentru alegerea președintelui, și până în prezent, categoria Politica din trafic.ro a crescut cu peste 30%, de la 77.686 de vizitatori unici în săptămâna 12 - 19 octombrie, la 101.773 de vizitatori unici în intervalul 9 - 16 noiembrie 2009.

Trimite email

marţi, 18 mai 2021