Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul de networking interlicee

Joi, la C.N. „Mihai Eminescu” Oradea

Concursul de networking interlicee

Inspectoratul Școlar al județului Bihor anunță cu ocazia zilei de 1 iunie 2007, concursul de networking interlicee „KEEP NETWORKING!” care va avea loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, joi, 31 mai 2007, de la ora 10.00.

 Elevii vor avea de trecut o probă practică, și anume, implementarea și securizarea unei rețele de calculatoare cu echipamente Cisco puse la dispoziție de SC MultiTraining SRL – Cisco Premier Partner. Premiile vor consta din routere Cisco și echipamente de rețea.
Organizat împreună cu Academia Locală Cisco - Oradea și MultiTraining srl - Cisco Premier Partner, concursul face parte din proiectul “SchoolNet” pentru implementarea programului Cisco Networking Academy în liceele din județul Bihor.
Proiectul a fost destinat unui grup țintă – beneficiari direcți - format din 12 profesori de informatică de la liceele din județ și municipiul Oradea, care au participat, începând din ianuarie 2006, la activități și forme de pregătire profesională moderne: pregătire teoretică (cursuri e-learning), practică (programare routere în rețele WAN-simulate în laborator special dotat), cu scopul de a-și forma abilități și competențe în proiectarea, implementarea și administrarea rețelelor de calculatoare. În urma parcurgerii acestor cursuri, profesorii au devenit traineri Cisco, și au predat aceste cursuri elevilor.
Academia Locală Cisco Oradea desfășoară aceste cursuri din ianuarie 2004, în conformitate cu programa de calitate impusă de Cisco Systems® - SUA. Curriculum-ul este în limba engleză, disponibil în format electronic și este recunoscut drept un model de e-learning pregătind cursanții pentru obținerea certificării Cisco Certified Network Associate (CCNA), una dintre cele mai prestigioase certificări din domeniul rețelelor de calculatoare.
MultiTraining srlfirma specializată în proiectarea, implementarea și administrarea rețelelor de calculatoare, având statutul de Cisco Premier Partner - a pus la dispoziție sala ITtrainingCenter din Complexul Lotus, dotată cu echipamente Cisco (routere, switch-uri, simulatoare WAN) pentru realizarea aplicațiilor practice și a laboratoarelor, și a oferit suport tehnic prin specialiștii săi.
La concurs, vor participa: Colegiul Național „Mihai Eminescu” (profesori Nagy Istvan și Palhegyi Farkas Laszlo), Liceul Reformat "Lorantfy Zsuzsanna" (prof. Vad Zoltan), Liceul “Ady Endre” Oradea (prof. Hibacsko Gizella, și Istvan Zoltan) și Grupul Școlar  "Alexandru Roman" Aleșd (prof. Szabo Ostvath și Ioan Robert).

Trimite email

joi, 6 mai 2021