Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul de networking interlicee

Joi, la C.N. „Mihai Eminescu” Oradea

Concursul de networking interlicee

Inspectoratul Școlar al județului Bihor anunță cu ocazia zilei de 1 iunie 2007, concursul de networking interlicee „KEEP NETWORKING!” care va avea loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, joi, 31 mai 2007, de la ora 10.00.

 Elevii vor avea de trecut o probă practică, și anume, implementarea și securizarea unei rețele de calculatoare cu echipamente Cisco puse la dispoziție de SC MultiTraining SRL – Cisco Premier Partner. Premiile vor consta din routere Cisco și echipamente de rețea.
Organizat împreună cu Academia Locală Cisco - Oradea și MultiTraining srl - Cisco Premier Partner, concursul face parte din proiectul “SchoolNet” pentru implementarea programului Cisco Networking Academy în liceele din județul Bihor.
Proiectul a fost destinat unui grup țintă – beneficiari direcți - format din 12 profesori de informatică de la liceele din județ și municipiul Oradea, care au participat, începând din ianuarie 2006, la activități și forme de pregătire profesională moderne: pregătire teoretică (cursuri e-learning), practică (programare routere în rețele WAN-simulate în laborator special dotat), cu scopul de a-și forma abilități și competențe în proiectarea, implementarea și administrarea rețelelor de calculatoare. În urma parcurgerii acestor cursuri, profesorii au devenit traineri Cisco, și au predat aceste cursuri elevilor.
Academia Locală Cisco Oradea desfășoară aceste cursuri din ianuarie 2004, în conformitate cu programa de calitate impusă de Cisco Systems® - SUA. Curriculum-ul este în limba engleză, disponibil în format electronic și este recunoscut drept un model de e-learning pregătind cursanții pentru obținerea certificării Cisco Certified Network Associate (CCNA), una dintre cele mai prestigioase certificări din domeniul rețelelor de calculatoare.
MultiTraining srlfirma specializată în proiectarea, implementarea și administrarea rețelelor de calculatoare, având statutul de Cisco Premier Partner - a pus la dispoziție sala ITtrainingCenter din Complexul Lotus, dotată cu echipamente Cisco (routere, switch-uri, simulatoare WAN) pentru realizarea aplicațiilor practice și a laboratoarelor, și a oferit suport tehnic prin specialiștii săi.
La concurs, vor participa: Colegiul Național „Mihai Eminescu” (profesori Nagy Istvan și Palhegyi Farkas Laszlo), Liceul Reformat "Lorantfy Zsuzsanna" (prof. Vad Zoltan), Liceul “Ady Endre” Oradea (prof. Hibacsko Gizella, și Istvan Zoltan) și Grupul Școlar  "Alexandru Roman" Aleșd (prof. Szabo Ostvath și Ioan Robert).

Trimite email

sâmbătă, 8 august 2020