Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

„Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea

Joi seara – Balul bobocilor, iar vineri,

„Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea

Două evenimente așteptate de sanitarii orădeni de la „Vasile Voiculescu”: joi seara – Balul bobocilor, iar vineri (27 noiembrie 2009) - „Ziua școlii”.

Cu moralul ridicat de la regalul bobocilor, vineri, elevii Grupului Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea și-au sărbătorit patronul spiritual printr-o suită de manifestări, structurate pe săli, cabinete și laboratoare, iar la final, în sala de sport, au avut parte de un regal de karate.
Împreună cu doamna Daniela Lascău, directorul adjunct al liceului, am trecut în revistă câteva dintre manifestările zilei.
  Ioan Radu, un bun prieten al sanitarilor (asistent social la fundația „Încrederea”), prof. Carmen Filip și Georgeta Gug au organizat cu elevii clasei a XII-a B o activitate interactivă, cu tema „Împreună împotriva drogurilor”. Elevele din anul III (farmacie) au avut parte de o terapie pe bază de miere de albine și alte produse apicole. Pe o masă, erau expuse produse ale farmaciei verzi și produse apifitoterapice, iar alături, legume proaspete – vitamine și medicamente naturale (usturoi, morcov, pătrunjel, țelină...). Prezentările în power point și concursurile s-au bucurat de o audiență și o participare numeroasă din partea elevilor din clasele a XII-a A, B, C, D,  a XI-a A și C: concursuri de cultură generală și matematică distractivă (organizate de prof. Liana Ciobanca și Dalia Laslo), concurs de informatică (pus la cale de prof. Larisa Groze), concurs Counter strike, în cabinetul de info (prof. Adina Cozma Cărăbaș și Larisa Groze); prezentare – Windows 7 (prof. Florina Șchiop), „Școala noastră – ieri și azi” (în laboratorul de chimie, cu prof. Gabriela Þiț, Sorin Grecu și Traian Nistor). Din imaginile prezentate, elevii claselor a X-a A și B au aflat cum se instruiau și cum se distrau, odinioară (în 1978), în regimul comunist, elevii liceului, la activitățile de instruire practică, la practica agricolă și la PTAP (pregătirea tineretului pentru apărarea patriei)... În două runde, în sala de sport, s-au desfășurat concurs de badminton și demonstrație de karate (organizate de prof. Marius Ciupa și Forizs Francisc). De pe agenda zilei nu au lipsit nici filmul mut (cu nemuritorul și inegalabilul Charlie Chaplin), educația sanitară și lecția AEL (acțiuni coordonate de prof. Carmen Chiruc, Daniela Lascău și Ancuța Duluș), jocurile logice (pregătite de prof. Linda Chișe), dar și „lecția” de dans, susținută de eleva Szasz Anett în fața colegelor de clasă, din XI A. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 24 noiembrie 2020

Poza zilei

Daciana, la Londra!

Toată e numai zâmbet și... fericire!
Mulțumim, Daciana-Florina Florea!
Tu alungi pandemia și covidul din sufletele și viața noastră cenușie!
(Ovi)