Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stella... la Oradea - un film de Vanina Vignal

Marți, 1 decembrie, la cinema

Stella... la Oradea - un film de Vanina Vignal

Marți, 1decembrie 2009, la ora 19.00, va avea loc proiectarea filmului documentar „Stella”, la cinema „Libertatea” (intrare sub pasajul Vulturul Negru, la Federația Patronilor), urmat de discuție cu regizoara Vanina Vignal.

Eroina filmului, Stella, locuiește împreună cu soțul și sora ei într-un cartier sărac, la nord de Paris. Stella vine din România și își câștigă existența cerșind prin metrouri. Singura ei apropiere de societatea care o acceptă are loc la spitalul unde se tratează. Stella duce o luptă în tăcere.
Regizoarea Vanina Vignal are o relație strânsă și bogată cu România. Stella este primul său film, primul dintr-o trilogie care va include alte două filme în curs de realizare.
Vanina dorește ca acest film să fie văzut de cât mai mulți spectatori din România. O dorință împărtășită și de Centrul Cultural Francez din Cluj - Napoca, sedus de calitatea deosebită a operei, convins de personalitatea generoasă și atașantă a regizoarei. Centrul Cultural Francez din Cluj - Napoca i-a propus astfel Vaninei un turneu unic în felul său: ea va străbate România între 25 noiembrie și 10 decembrie. Își va prezenta filmul și va face cunoștință cu publicul din 13 orașe mai mari sau mai mici, și chiar în câteva sate.
În urma acestui turneu va rezulta un alt film…despre întâlnirile ei, despre dezbateri, despre oameni și despre locuri.
Filmul și dezbaterile cu Vanina Vignal sunt în limba română. (Carmen S.)

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019