Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

“Elevii bihoreni prin Europa”

Ieri, la “D. Leonida”, masă rotundă

“Elevii bihoreni prin Europa”

În cadrul Săptămânii Comenius, la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Oradea, s-a desfășurat, ieri (miercuri, 30 mai), masa rotundă cu tema “Elevii bihoreni prin Europa”, organizată de Inspectoratul Școlar, Consiliul Județean al Elevilor și Consiliul elevilor gazdă.

 Lucrările au fost deschise de prof. Georgeta Sadoveanu (în tripla sa calitate, de director al școlii gazdă, inspector școlar cu activitatea educativă, și îndrumător al Consiliului Județean al Elevilor).
Masa rotundă s-a vrut o diseminare, o informare, un schimb de experiență între elevii școlilor care derulează proiecte Comenius, un bun prilej de popularizare a rezultatele pozitive obținute, și a experienței valoroase dobândite de elevii implicați în proiectele europene.
Discuțiile au fost conduse de prof. Dana Pușcașiu, membru al echipei de proiect de la colegiul gazdă, care a lansat provocări în dreapta și în stânga. Despre proiectul “Dezvoltare durabilă prin turism alternativ durabil”, derulat de elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, a vorbit reprezentantul elevilor, Viorel Mihăeș (președintele CE), susținut de prezentările în power point, cu imagini de la întâlnirile de proiect din Germania (țara coordonatoare de proiect) și Grecia, Italia, Portugalia, Islanda și Polonia (țările partenere de proiect)…
La masa rotundă au participat reprezentanți a cinci licee (trei licee teoretice - “Aurel Lazăr”, Oradea “Lucian Blaga”, Oradea, și “Nicolae Jiga”,Tinca -, și două colegii, Colegiul Economic “Partenie Cosma” și colegiul gazdă). Livia Negruț, reprezentantul colegiului economic (și vicepreședinte al CJE) s-a referit la “Comportamentul de consumator al tânărului adult în U.E.”, proiect pe care economiștii orădeni îl derulează cu parteneri din Germania, Polonia și Slovacia. Discuțiile ai fost canalizate apoi  în direcția reliefării scopului, obiectivelor și tipurilor de proiecte, a modului de scriere, derulare și finanțare…
La final, prof. Georgeta Sadoveanu, în calitate de inspector școlar cu activitatea educativă, ne-a furnizat informații calde, primite de la minister, legate de premii câștigate de elevii bihoreni la concursul de desen și eseuri “Europa în școală”, dar și despre un nou concurs de creație artistică , intitulat “Diversitatea din jurul meu”. Vorbind apoi despre diseminarea proiectelor europene, dna inspectoare a făcut trimiteri concrete la “lecția germană”: muncă responsabilă, civilizație, disciplină, curățenie și lege, confort și trai decent…
Ovidiu Dan

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021