Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Experiment – Să mâncăm sănătos!

La Școala „Avram Iancu” din Oradea

Experiment – Să mâncăm sănătos!

Încă din prima săptămână de școală, bobocii din clasa I C și-au propus să învețe să se hrănească sănătos. Astfel, ajutați de doamna lor învățătoare, Monica Toader, au început „experimentul”.

De ce spun experiment, deoarece multora dintre elevii clasei li se-ntâmplau des să facă mofturi la mâncare…Așa că în fiecare săptămână pe rând, la pachețelul cu mâncare pe care-l serveau în pauza mare, copiii trebuiau să consume  fructe, iaurt, cereale și brânză. Timp de trei luni, au reușit să guste din fiecare aliment propus, astfel că toți elevii au trecut cu brio acest experiment. Ca un examen de artă culinară sănătoasă, elevii clasei, ajutați de câteva mămici și bunici, și coordonați de doamna lor învățătoare, au organizat două activități intitulate “Salata de legume” și “Desert cu fructe”. Aceste activități au încununat strădania micilor școlari de a încerca pe pielea lor cât de importante sunt fructele și legumele în alimentația omului. Pregătiți cu cele mai variate produse și ustensile, echipați cu șorțuri, au devenit adevărați bucătari pentru câteva minute, respectând etapele propuse în realizarea salatei și desertului (spălat, curățat, decojit. tăiat, amestecat, decorat). Ce se poate spune la final e că inițiativa de la - nceputul drumului în viața de școlar a dat rezultate, majoritatea elevilor fiind încântați de ceea ce-au făcut și mai mult plăcându-le ceea ce-au gătit.
  Această acțiune (chiar dacă nu se-nscrie în niciun proiect) a fost derulată și de către elevii din clasa I B, conduși de domnișoara învățătoare Jurcan Loredana, care afirma că „de mici, copiilor trebuie să li se explice, ca apoi ei să poată aplica în viața de zi cu zi, care e mâncarea bună, dar și sănătoasă”. (Dorina T.)

Trimite email

smbt, 24 august 2019