Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Îți place să primești, învață să dăruiești!”

Copiii pentru copii, la Șc. „N. Bălcescu” din Oradea

„Îți place să primești, învață să dăruiești!”

În urmă cu șapte ani, când s-a născut proiectul educativ interjudețean „Copiii pentru copii”, inst. Stela Tăut (coordonator de proiect), de la Școala cu clasele I – VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea nu a putut intui impactul, dar nici succesul pe care îl va înregistra...

Cu fiecare ediție, Stela s-a bucurat văzând că nu este singură, pentru că alți și alți colegi i s-au alăturat, dar nu neapărat din școală, ci și din alte școli. Așa se face că la actuala ediție (a VII-a) a proiectului, numărăm șapte parteneri: Șc. „Nicolae Bălcescu” (coord. inst. Stela Tăut), Șc. „Oltea Doamna” (coord. inst. Elena Pavel) și Lic. Teologic Greco – Catolic (coord. prof. Mădălina Tăut); acești trei parteneri adună pentru a dărui celorlalți patru parteneri de proiect: Asociația Pro Bambini (coord. Crina Dobocan), Centrul rezidențial „Sfântul Nicolae” din Peciu Nou, județul Timiș, F.R.C.C.F. (director, Adriana Diaconu) și Uniunea Femeilor Bihor (ing. Miorița Săteanu).
Luna trecută și luna aceasta, elevii claselor I C, II A și II B, VI A și VI C au pus mână de la mână oferindu-le copiilor de la Școala din Pădurea Neagră șansa de a face o excursie, prima lor excursie la Oradea. Tot ei au colectat și au dăruit jucării pentru târgul de jucării, au pregătit pachete pentru alți copii, iar miercuri, i-au vizitat pe bătrânii de la căminul fundației „Consistoria Efrem Beniamin” pentru a le face o bucurie. Prin Școala „Nicolae Bălcescu” a circulat „Cutia magică”, iar cei cinci milioane de lei (vechi) vor fi donați Asociației Pro Bambini care și-a propus să ajute copiii dotați (care au o situație materială precară). Joi, școlile implicate în proiect au „înălțat zidul” și au împodobit „Bradul dăruirii”, după care s-au apucat să facă daruri. Cei de la „Bălcescu” s-au îndreptat cu pachetele spre copiii de la C.S.E.I. nr. 2, iar cei de la Liceul Teologic Greco – Catolic, spre copiii de la Școala cu clasele I – VIII „Lucreția Suciu”. Vineri, pachetele cu dulciuri, jucării, mănuși și fulare... au luat drumul Casei de copii de la Peciu Nou (județul Timiș), iar altele au ajuns la sediul F.R.C.C.F. din Oradea.
„Mottoul proiectului nostru: „Îți place să primești, învață să dăruiești!” nu e ales la întâmplare. De șapte ani, copiii implicați chiar au învățat să adune spre a putea dărui”, conchide inst. Stela Tăut.
Iar faptele lor chiar nu pot fi evaluate la justa lor strălucire și putere de magie, acum în prag de sfinte Sărbători! (Ovidiu DAN) 

Trimite email

joi, 22 august 2019