Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cooperare româno - elvețiană și în domeniul educației

Cu sprijinul Consiliului Județean Bihor

Cooperare româno - elvețiană și în domeniul educației

Consiuliul Județean Bihor are o cooperare cu Centrul St. Gallev din Elveția de mai bine de patru ani.

Până în prezent domeniile de cooperare au fost: sănătate, salvamont, cultură, domeniul forestier, poliție, iar acum s-a făcut propunerea pentru a introduce pe agendă și domeniul educației.
 În acest sens, s-a ales ca și partener român Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea.
În perioada 7 - 13 decembrie 2009, delegația din Elveția - St. Gallev - a făcut o vizită de lucru în Oradea pentru a stabili propunerile concrete pentru proiectele comune în domeniile enumerate, pentru 2010 - 2011.
  Joi, 10 decembrie 2009, dna Sarah Hanser, responsabil relații externe al Cantonului St. Gallev și dna consilier președinte Dana Þîrle au fost prezente la Colegiul Național „Iosif Vulcan” pentru discuții cu conducerea colegiului în vederea stabilirii datelor și elementelor concrete ale schimbului de elevi. Anul viitor, în 2010, vor avea loc două asemenea schimburi. Pentru început, un grup de 25 de elevi elvețieni va petrece o săptămână în Oradea.
 „Este important ca tânăra generație să aibă contact, și chiar mai mult, să participe la întâlniri și să cunoască elevi din alte țări pentru a găsi puncte comune de cooperare educațională și chiar personală”, după cum ne-a declarat dna Dana Þîrle. (Ov. D.)

Trimite email

marţi, 11 august 2020