Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Balul balurilor - locurile II

Vineri,9 martie

Balul balurilor - locurile II

Vineri, 9 martie, la Balul balurilor, s-au întâlnit ocupantele locurilor II de la cele cinci etape ale competiției: bobocii și artiștii de la "Mihai Viteazul", "Andrei Șaguna", "Traian Vuia", "Aurel Lazăr" și "Emanuil Gojdu". În urma unei prestații constant bune, Marieta Popovici și George Marincaș (de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia") au reușit să se situeze în frunte, calificându-se pentru semifinala de vinerea viitoare, 16 martie, când vor avea ca parteneri de întrecere ocupanții locurilor I de la toate cele cinci etape ("Mihai Eminescu", Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", "Lucian Blaga", "Transilvania" și Economic).


Vitejii s-au pus pe acrobații
 
Din start, balul a început tare, prin intrarea inedită, de-a dreptul derutantă, a Oanei Mardar (de la „Mihai Viteazul”). Ea a coborît în scenă de la balcon pe o frânghie („prințul”, George Ghitea, așteptând-o pe ring). În schimb, cei de la „Șaguna” (Cosmina Bereș și Petrică Lung-Nichita) au sosit cu mare alai, însoțiți de majorete și manechine. Marieta și George (de la „Vuia”) au atras privirile prin ținute, și prin modul de prezentare, ea coborând parcă de pe o pânză de curând „pictată”. Într-un mod nefiresc, dar bine primiți, au urcat pe ring lăzăriștii: Alex (Soporan) pe o trotinetă, iar Cristina (Mihiș) ieșind din cutie, precum puiul din găuace. Cum puteau gojdiștii să se lase mai prejos. Adrian (Rus) s-a cocoțat pe o scară dublă, unde stătea ca într-un balcon, pe care sta scris  „Love Tree” (cu litere de-o șchioapă, în roșu și verde), așteptând apariția Julietei- alias Ioana Repciuc. De la difuzor răzbăteau reclame, precum arhicunoscuta: „Dacă mă sărută data viitoare?” Iar gojdista nu a mai așteptat până data viitoare.
 
Grație și … precizie
 
Probele nu au pus prea mari probleme concurenților, dar nu toți le-au dat importanța cuvenită. La proba de limbo, spre exemplu, unii au renunțat mult prea ușor la luptă. În privința dansului, Darius (aflat în juriu)  a avut un cuvânt greu de spus, pentru că dansul nu e deloc o probă de relaxare totală, la care fiecare poate să se  miște în legea lui. Cea de-a treia probă, și ultima, avea să le aducă celor de la „Vuia” cele mai multe puncte, și să-i detașeze de restul plutonului. George a reușit să doboare cu mingea de baschet cele mai multe flacoane (4), iar mingea trebuia să treacă prin cercul ținut de parteneră. În destule cazuri, mingea nici măcar nu a apucat să intre prin cerc.
   
Tot dansul e vioara întâi!
 
Momentele artistice au fost reduse doar la … dans!
Colegele de trupă ale Deliei Filimon (de la „M. Viteazul”) s-au mișcat bine, iar ținuta (maiourile și pantalonii mulați pe corp) le-a evidențiat toate formele. Dansatoarele de la „Șaguna” s-au machiat special, arborând și o tunsoare în ton cu statutul lor de rapp-eri (ai trupei „Baby Boo”). Singurii însă care au impresionat cu adevărat, vineri seara, au fost artiștii de la „Vuia”. Ei au șocat prin apariția celor patru dansatori „îmblăniți”, coborîți din Epoca de piatră, urmați de o pereche ce a etalat multă grație, și sfârșind cu numărul proverbial al băieților balerini, pe post de lebede. Lăzăristele, în ținute sport (în maiouri galbene și pantaloni negri), au avut o prestație bună, dar nu au șocat, la fel și gojdistele, toate în negru (cu un singur băiat). Nu au arătat nimic deosebit. Prin urmare, era de așteptat ca reprezentanții Colegiului „Traian Vuia” să se califice, urmând să participe la semifinala de vineri, 16 martie, alături de ocupanții locurilor I.
 
Vineri, Dj Project la „No Problem”
 
Nelipsite de la fiecare reprezentație, campioanele naționale (ale trupei „Bizar”) și-au etalat măiestria într-ale hip-hop-ului, de la microfon, Mihai Dacin a dominat totul, iar juriul (Darius Domocoș, Marius Demeter, Corina Ferenț și Dorin Herțeg) a punctat obiectiv.
Vineri, se așteaptă ca lupta să fie acerbă, iar sala neîncăpătoare, doar avem invitați speciali, pe Dj Project.
(Ov. D.)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021