Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vestind Nașterea Pruncului Sfânt

Cu colindul... la grădi și acasă...

Vestind Nașterea Pruncului Sfânt

Înainte cu o zi de a lua vacanța de iarnă, cei 27 de elevi ai clasei I C de la Școala cu clasele I - VIII „Avram Iancu” din Oradea s-au reîntâlnit (în aceeași formație, copiii și familia lor) ca în prima zi de școală.

Învățăceii au pregătit o activitate specială care să marcheze Nașterea lui Iisus Hristos - ca sărbătoare a îngerilor și a colindătorilor, sărbătoare a copiilor și părinților. După cum știm, exprimarea bucuriei Nașterii Mântuitorului se prelungește peste veacuri prin colindători. Colindele slăvesc Nașterea Pruncului în ieslea cea săracă. Potrivit obiceiului, colindătorii merg din casă în casă urând creștinilor sănătate, bucurii și belșug. În acea după-amiază, cei mai mici școlari au fost colindătorii care au bătut la ușa celor prezenți, interpretând cincisprezece colinde, iar gazdele i-au omenit, după obicei, cu mere, covrigi, suc, ciocolată și câte o jucărie de pluș (de la un ajutor de-al Moșului). Pentru că Moș Crăciun nu și-a făcut apariția, le-a transmis să-l aștepte în seara de Ajun, lângă bradul împodobit, unde va lăsa cadourile mult dorite. Fiecare copil a primit de la doamna învățătoare o cărticică personalizată cu colinde, pe care o vor folosi în familie. Până când vor ști să o citească, vor colora imaginile sugestive care însoțesc versurile colindelor.
Cadouri pentru copiii sărmani
Pentru sfintele Sărbători, copiii au pregătit și niște daruri pentru alți copii. Așa încât, a doua zi (de dimineață), ei au predat cutiile cu cadouri dlui Sorin, reprezentantul fundației Comunia. Inițiativa lor a fost îmbrățișată și de alți colegi din școală, din clasa I A (prof. Cozma Aurica), a III-a B (prof. Luncan Ana), a IV-a A (prof. Zsak Lucia) și a IV-a C (prof. Cârciumaru Steliana).
Cu colindul, pe jos, după tradiție
 Mai apoi, au pornit pe jos, după tradiție, spre Grădinița nr. 50, având bucuria de a-și revedea fostele lor educatoare. La următoarea oprire, au poposit acasă la Maria, la colega lor de clasă. Colindătorii au fost răsplătiți cu fructe și dulciuri.Traseul s-a încheiat la casa unde a copilărit doamna învățătoare (Monica Toader), unde au fost omeniți cu plăcinte și ceai cald. Peste tot pe unde au vestit Nașterea Pruncului Sfânt, colindătorii au oferit felicitări realizate de ei.
Deschideți ușa și lăsați spiritul Crăciunului să vă intre în casă!
Deschideți-vă inimile și lăsați bucuria și împlinirea să vă intre în suflet!
Deschideți larg brațele și îmbrățișarea voastră caldă, vorba bună și gândul curat să fie cel mai de preț cadou pentru cei dragi!
(Dorina T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vestind Nașterea Pruncului Sfânt.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019