Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Moș Crăciun în an de criză

Acțiuni caritabile la Școala din Rieni

Moș Crăciun în an de criză

La Școala cu clasele I - VIII din Rieni, acțiunile caritabile, în special donațiile în bani pentru persoanele cu nevoi medicale sau sociale speciale nu constituie o noutate sau un fenomen izolat.

„În fiecare an, elevii și profesorii  școlii noastre au fost receptivi la apelurile diverselor asociații umanitare, ale părinților elevilor defavorizați sau pur și simplu ale unor persoane din localitate, care ne-au solicitat ajutorul. Anul acesta, ne-am propus să dăm o altă amploare acestui fenomen, sincronizând acțiunile, proiectându-le și mediatizându-le, implicând toți actorii, deopotrivă, elevii și profesorii școlii, părinții și  comunitatea locală. Am plecat de la premisa că vom putea organiza un lucru util, dar și plăcut, încurajând și îndrumând elevii pentru organizarea unui spectacol de Crăciun, cu momente susținute și prezentate de elevii școlii noastre. Donațiile elevilor și profesorilor, sumele primite de la Primăria Rieni au fost direcționate spre elevii defavorizați (orfani, fără mijloace materiale) și spre elevii capabili de înaltă performanță, dar care nu au posibilități materiale pentru a-și susține studiul în condiții optime. Donațiile în alimente și haine adunate de elevi au fost oferite bătrânilor de la Spitalul Neuro din Ștei, Casei „Arc” din Beiuș, precum și unor familii nevoiașe din zonă”, după cum aflăm de la directorul școlii - Liliana Balint.
 Toate activitățile au fost coordonate, la nivelul Școlii din Rieni, de doamna director, Liliana Balint, prof. Angela Ilieș, înv. Laura Panda, secretar Cornelia Bălan și înv. Ioana Chiorean, în strânsă colaborare cu toate celelalte cadre didactice din comună, educatoare, învățători și profesori. (Ov. D.)

Trimite email

joi, 27 iunie 2019