Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Turneul național „Mereu aproape”, la Oradea

Miercuri, cu ochii și aparatul pe Antena 1

Turneul național „Mereu aproape”, la Oradea

Miercuri, 6 iunie, a fost sărbătoare în municipiul de pe Crișul Repede. Fanii Antenei 1 au ieșit în stradă să se întâlnească și să se pozeze cu Crina Abrudan, Roxana Ionescu și Adelin Petrișor, de la Antena 1, să se plimbe cu ATV-urile, să joace fotbal și să se bucure de concertul oferit de DJ Raoul., DJ Project și Direcția 5, cu toții, vedetele turneului național „Mereu aproape”.

De dimineață, mămici și copii „defilau” prin centrul orașului, nerăbdători să dea ochi cu vedetele îndrăgite, copiii fiind primii și cei mai răsfățați beneficiari ai turneului. Caravana a sosit și a tras în parcarea din spatele statuii lui Mihai Eminescu, unde și-a instalat cartierul general. Din primele momente, Crina și Roxana au fost solicitate să dea autografe și să se pozeze. Între timp, în stânga și în dreapta, erau amplasate corturi și instalații gonflabile pentru marcarea terenului de fotbal, a spațiului de joacă pentru cei mai mici „telespectatori”, și a arenei de tras la poartă. În spate, a fost ridicată o scenă impunătoare cu ecrane pentru artiști. Mijlocul parcării era dominat de mascota turneului, o „antenă” imensă, gonflabilă, care-și saluta fanii făcând plecăciuni repetate și chemându-i să fie mereu aproape.
Cu ATV-ul prin oraș
Până să înceapă distracția, cel mai curtat raion era cel al ATV-urilor. Tinerii și copiii nu se mulțumeau doar să le privească, doreau să pună mâna, să le simtă. Să fie convinși că nu visează. Dar, curând ATV-urile aveau să devină funcționale. Cu un SMS dat la 1211 (cu textul Oradea), aveai șansa să te plimbi cu ATV-ul prin oraș, condus de Mihai Baneș, Victor Mihalcea... , ba chiar și  de Crina Abrudan. Primul norocos care a câștigat o plimbare cu ATV-ul a fost Marton Șandor, elev la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea. Cu mici excepții, câte zece ATV-uri ieșeau încolonate din parcare pornind pe străzi, având în față și în spate câte un reprezentant al Poliției rutiere. Alaiul de „nuntă” se întorcea după câteva minute în parcare, de unde alte și alte zeci de copii luau pulsul străzii de pe ATV. Manifestarea a beneficiat și de o transmisiune pentru „Observator” din fața ATV-urilor aliniate, Adelin Petrișor, reporterul „de război", fiind cel intervievat de Octavia Geamănu. Jessi Baneș a luat și ea loc pe ATV-ul condus de Mihai. Andrei Dan, ex-„șogunul”, nu a scăpat momentul prielnic să ia autografe și să se pozeze cu Crina și Roxana. Beniamin Florea trăgând la poartă a marcat de două ori din trei șuturi, câștigând o șapcă inscripționată. Oana Pușcaș (de la Școala „Nicolae Bălcescu”) s-a numărat și ea printre norocoșii câștigători ai concursurilor…
DJ Raoul, DJ Project și Direcția 5
Și uite-așa, cu una cu alta, timpul a zburat repede, iar după ora 20.30, distracția s-a mutat în fața
scenei. Chiar și la concurență cu meciul de fotbal al tricolorilor susținut la Timișoara, în compania slovenilor, concertul s-a bucurat de o bună audiență din partea tinerilor, răsplătiți la intervale cu premii și baloane. Echipa Antenei 1 Oradea, în frunte cu directorul său, Mihai Baneș, le-a făcut colegilor bucureșteni și artiștilor o bună reclamă și primire. Manechine ale Agenției Amalia Judea Art & Fashion au avut o repriză de prezentare, iar DJ Raoul, Crina și Roxana au înfierbântat atmosfera, pregătind terenul pentru greii serii – DJ Project și Direcția 5. Focul de artificii a fost cireașa de pe tort, iar distracția de miercuri va rămâne de-a pururi înscrisă în sufletele fanilor cu însemnele „mereu aproape”, Oradea fiind în această vară cea de-a 16-a gazdă grațioasă a turneului național, după Constanța, Brăila, Galați, Vaslui, Suceava, Iași, Făgăraș, Sibiu, Brașov, Alexandria, Pitești, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Deva și Târgu Mureș. Turneul a început pe 1 mai, și se va încheia, după câte se pare, în 24 iunie.
Felicitări ANTENA 1! Mulțumim Crina, Roxana, Adelin, Mihai…, DJ Raoul, DJ Project și Direcția 5 pentru distracție! (Ovi DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Turneul național „Mereu aproape”, la Oradea).


 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 2 decembrie 2020