Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sceneta religioasă „Irozii”

Duminică seară, la Biserica „Sf. Apostol Andrei”

Sceneta religioasă „Irozii”

Ca și anul trecut, Adrian Crăciunaș, protopsaltul Bisericii „Sf. Apostol Andrei” din Oradea a pregătit cu un grup de 13 copii, fii duhovnicești din parohie, sceneta religioasă „Irozii”.

Duminică seara (20 decembrie 2009), după săvârșirea vecerniei de către slujitorii sfântului altar (părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan), părintele Vasile Bota a invitat enoriașii să urmărească sceneta „Irozii”, cu neînfricatul, răzbunătorul și sângerosul Irod, magii, îngerii, păstorul, sfetnicul, soldatul, copilul, Maica Sfântă și prezentatorii (Cristian Platon, Florian Zach, Andi Bacter și Adrian Ursachi, Laura Bonta și Daiana Birta, Andrei Clitan, Andrei Pădurean, Sebastian Gherman, Marcel Hadade, Ivana Farc, Ioana Cîmpan și Lavinia Verdeș), elevi de clasa a IV-a, a VI-a și a VII-a, de la școlile gimnaziale „Dacia și „Andrei Mureșanu”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și Liceul de Artă.
După ce ajung la urechile împăratului Irod vești cum că trei crai de la răsărit întreabă despre un crai Domn fără-nceput, născut în împărăția sa, acesta (Irod) dă ordin să fie aduși craii în fața sa (și-și șoptește-apoi în barbă: „Cine-mi calcă-mpărăția/Și ar vrea să-mi ia domnia/S-a născut cineva, oare,/ Cu mine să se măsoare?” Aflând de la cei trei crai (magi), cum că s-a născut cel mai mare împărat de pe pământ, împăratul nou și sfânt (Mesia), Irod se-nfurie și declară: „Că-i voi închina eu capul/ Cu un paloș tremurător/ Și la soare sclipitor/ Care să-l înfioreze/ Și capul să i-l reteze”. Se cunoaște prea bine ce a făcut tiranul, în nebunia și ambiția sa nemăsurate. A ucis 14.000 de copii nevinovați pentru a scăpa de Pruncul Sfânt (care a venit în „leagăn verde/ De îngerași purtat,/ Să spele lumea-ntreagă/ De rău și de păcat.”)...
Sceneta s-a încheiat cu un buchet de colinde ... și cu poze, împreună cu slujitorii sfântului altar.
Pentru frumoasa lor prestație, părintele Vasile Bota le-a dăruit copiilor – actori câte o iconiță și bomboane, iar Adrian i-a invitat în trapeza bisericii la un pahar de suc și cozonac. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sceneta religioasă „Irozii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 ianuarie 2020