Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vecernia cu litie, la Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea

În Ajunul Praznicului Nașterii Mântuitorului,

Vecernia cu litie, la Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea

Se spune pe drept cuvânt că „Omul sfințește locul” sau „Omul potrivit la locul potrivit”...
La fel se poate spune și despre părinții parohi ai Bisericii „Sf. Apostol Andrei” din Oradea (Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan – vrednici de toată lauda și cinstea), care găsesc mereu noi fapte spre a-i surprinde plăcut pe enoriași. „Prietenii știu de ce”, vorba aceea.

Nu mai departe de aseară (adică, joi seara, 24 decembrie 2009), în Ajunul Praznicului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, după săvârșirea slujbei Vecerniei cu litie, părintele Vasile Bota a invitat, în premieră, enoriașii în paraclisul bisericii (la subsol), la o coroniță cu susan (covrigel) și un pahar de vin fiert, să sărbătorească împreună Nașterea Mântuitorului, interpretând un buchet de colinde strămoșești tradiționale.
Despre toate evenimentele și bunele rânduieli instituite de-a lungul anilor de slujitorii sfântului altar, puteți citi pe ovidan.ro, în pagina principală, accesând Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea.
Coborând la subsol, enoriașii au fost plăcut surprinși de organizarea evenimentului. Mesele erau rânduite în careu, iar pe mese, coronițele cu susan, paharele și canceauăle cu vin (alb, roșu, roz și fiert), după gust... și poftă, bomboane, apă și suc!
Protopsaltul Adrian Crăciunaș a dat tonul colindelor, iar părinții preoți și enoriașii i-au ținut isonul... (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vecernia cu litie, la Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 7 iulie 2020