Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă

Aseară, în Ajun de Crăciun

Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă

Aseară (joi, 24 decembrie 2009), în Ajun de Crăciun, orădenii au cântat colinde la Casa de Cultură a Sindicatelor, împreună cu Ștefan Hrușcă – „Dumnezeul colindelor noastre”!

„Îngerul bond al Maramureșului” este foarte iubit de orădeni. Acest lucru s-a văzut și aseară, dar este un fapt verificat de noi de ani buni, de când, în fiecare decembrie, Ștefan Hrușcă vine să cânte colinde la Oradea. Chiar dacă de această dată prețul unui bilet a ajuns la 50 de lei (500.000 de lei vechi), biletele s-au epuizat cu câteva zile înainte de spectacol.
Hrușcă a fost la fel de proaspăt și deschis ca și în alte dăți, chiar dacă venea după un spectacol susținut la Marghita (unde nu a mai cântat de 22 de ani (după propria-i afirmație) și chiar dacă spectacolul de la Oradea a fost cea de-a 52-a reprezentație a sa în acest sezon, după cum a declarat în cadrul spectacolului. Iar noi aveam să aflăm, după recital, cum că prima reprezentație a avut-o în 22 noiembrie 2009, la Caracal. „Am început acest turneu în 22 noiembrie, la Caracal, unde am fost invitat de Marius Tucă la inaugurarea unei frumoase case de cultură.”
În recitalul de aseară, Hrușcă a depănat amintiri, ilustrate muzical, începând cu debutul său, în anul 1981, la cenaclul „Flacăra”, al lui Adrian Păunescu”, cel care l-a și consacrat (în ’82, cu „Repetabila povară”, versurile lui Adrian Păunescu – „Enigmatici și cuminți...”). A mai cântat cântece din Maramureșul său natal („Săracă inima mea” și „După pui de moroșan”), dar colindele străvechi culese din Maramureș, ba chiar și din Bihor, au constituit substanța, piatra unghiulară a recitalului său. În bună măsură, orădenii și bihorenii le cunosc și le îndrăgesc, cântându-le, aseară, împreună cu Hrușcă, chiar în Ajun de Crăciun, când tot românul cântă colinde, vestind Nașterea Pruncului Sfânt în ieslea din Betleem. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marți, 18 ianuarie 2022