Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă

Aseară, în Ajun de Crăciun

Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă

Aseară (joi, 24 decembrie 2009), în Ajun de Crăciun, orădenii au cântat colinde la Casa de Cultură a Sindicatelor, împreună cu Ștefan Hrușcă – „Dumnezeul colindelor noastre”!

„Îngerul bond al Maramureșului” este foarte iubit de orădeni. Acest lucru s-a văzut și aseară, dar este un fapt verificat de noi de ani buni, de când, în fiecare decembrie, Ștefan Hrușcă vine să cânte colinde la Oradea. Chiar dacă de această dată prețul unui bilet a ajuns la 50 de lei (500.000 de lei vechi), biletele s-au epuizat cu câteva zile înainte de spectacol.
Hrușcă a fost la fel de proaspăt și deschis ca și în alte dăți, chiar dacă venea după un spectacol susținut la Marghita (unde nu a mai cântat de 22 de ani (după propria-i afirmație) și chiar dacă spectacolul de la Oradea a fost cea de-a 52-a reprezentație a sa în acest sezon, după cum a declarat în cadrul spectacolului. Iar noi aveam să aflăm, după recital, cum că prima reprezentație a avut-o în 22 noiembrie 2009, la Caracal. „Am început acest turneu în 22 noiembrie, la Caracal, unde am fost invitat de Marius Tucă la inaugurarea unei frumoase case de cultură.”
În recitalul de aseară, Hrușcă a depănat amintiri, ilustrate muzical, începând cu debutul său, în anul 1981, la cenaclul „Flacăra”, al lui Adrian Păunescu”, cel care l-a și consacrat (în ’82, cu „Repetabila povară”, versurile lui Adrian Păunescu – „Enigmatici și cuminți...”). A mai cântat cântece din Maramureșul său natal („Săracă inima mea” și „După pui de moroșan”), dar colindele străvechi culese din Maramureș, ba chiar și din Bihor, au constituit substanța, piatra unghiulară a recitalului său. În bună măsură, orădenii și bihorenii le cunosc și le îndrăgesc, cântându-le, aseară, împreună cu Hrușcă, chiar în Ajun de Crăciun, când tot românul cântă colinde, vestind Nașterea Pruncului Sfânt în ieslea din Betleem. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Orădenii au cântat colinde împreună cu Ștefan Hrușcă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!