Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Oradea - al 46-lea oraș din România în care a fost implementat programul „Finanțele mele”

C.T. „M. Viteazul”... 78

Oradea - al 46-lea oraș din România în care a fost implementat programul „Finanțele mele”

Programul de educație financiară pentru tineri „Finanțele mele”, derulat de Junior Achievement România și Banca Comercială Română a ajuns și la Oradea, în 25 noiembrie 2009.

Programul a fost derulat, așa după cum am mai scris la ora respectivă, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, a 78-a instituție de învățământ din România care încurajează educația financiară a tinerilor prin desfășurarea acestui program.
Formatul programelor Junior Achievement presupune participarea consultanților din comunitatea de afaceri la clasă pe parcursul derulării activităților din programele Junior Achievement. La evenimentul de miercuri, 25 noiembrie 2009, de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, a participat, pentru prima oară, și un consultant voluntar BCR, în persoana dnei Flavia Luminița Popa - directorul executiv al Agenției „Varadinum” BCR din Oradea.
Programul „Finanțele mele”
 „Finanțele mele” este un program de educație financiară pentru elevi (cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani) care le oferă informații și activități despre etapele unei planificări financiare corecte, elementele unui buget personal adecvat vârstei, principii în economisire și investiții, tipuri de investiții, credit – avantaje și dezavantaje, tipuri de credite și costurile unui credit și despre ce înseamnă resursele umane și o carieră în sistemul bancar.
Informații despre JARomânia
Junior Achievement România, organizație non-profit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA și Junior Achievement-Young Enterprise, Europe.
JA este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială.
Programele Junior Achievement România sunt concepute pentru toate nivelurile de educație (primar, gimnazial, liceal, universitar) și sunt implementate în România în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării. Programele JA
de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 325. 300 de elevi și studenți din România și 2.114 profesori din 236 de localități din România și se desfășoară local în parteneriat cu instituțiile de învățământ și comunitatea de
afaceri. Pentru detalii accesați www.jaromania.org
Informații despre BCR
BCR, membru al Grupului Erste este o bancă universală ce se adresează atât clienților retail, cât și celor corporate.
BCR este cea mai importantă instituție bancară din România, gestionând active de peste 17,1 miliarde de euro.
Erste Bank este, cu cei peste 52.000 de angajați, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa.
Centrala, având peste 16 milioane de clienți în aproape 3.000 de unități situate în opt țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Ucraina).
Pentru informații suplimentare, contactați: Daniela Staicu, Program Manager Junior Achievement ® România. (Daniela STAICU)

Trimite email

joi, 13 august 2020