Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Declarația domnului dr. Daniel Petru Funeriu, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, referitoare la O.U.G. 114/2009

Dragi dascăli, citiți cu calm, și nu vă impacientați... încă!

Declarația domnului dr. Daniel Petru Funeriu, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, referitoare la O.U.G. 114/2009

29 decembrie 2009.
Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul dr. Daniel Petru Funeriu, declară: „Primul mesaj către sistemul de învățământ este acesta: niciun cadru didactic, nicio persoană care lucrează în învățământ nu va fi afectată de aplicarea Ordonanței de Urgență 114/2009, până la 31 august 2010. Anul școlar 2009 - 2010 se va încheia în aceeași formulă în care a început.

În acest moment, analizăm modalitățile prin care s-ar putea opera reduceri de personal în sistemul de învățământ, începând cu viitorul an școlar. Vreau să precizez foarte clar că, în acest moment, discuțiile care au loc în mass-media legate de diversele variante pe care le-am avea la dispoziție pentru a pune în aplicare prevederile Ordonanței de Urgență sunt pur speculative. Lucrăm în aceste zile la diverse simulări de sistem, dar nu am luat o decizie și nu dorim să ne pripim, să vă spunem niște lucruri și apoi să acționăm în altă manieră. Tot ce pot să vă spun ferm este că decizia care se va lua are două puncte principale de susținere: calitatea actului educațional care trebuie să devină din ce în ce mai ridicată și consultarea cu sindicatele, de la care, cu toată deschiderea, așteptăm sugestii și propuneri.
Ordonanța de Urgență 114/2009 nu vizează doar măsurile ce se vor lua în domeniul educației, ci și alte măsuri ce decurg pentru a se putea asigura respectarea angajamentelor asumate de România.
Am invitat deja sindicatele ca să ne întâlnim pe 5 ianuarie 2010. La această întâlnire îi voi ruga să-mi prezinte viziunea domniilor lor, legată de implementarea acestor măsuri, pentru că toată lumea este cu certitudine conștientă că noi trebuie să eficientizăm cheltuirea banului public în educație.
Þinând cont și de aceste puncte de vedere, în prima săptămână a lunii ianuarie sau în intervalul imediat următor, vă vom prezenta punctul nostru de vedere oficial în legătură cu măsurile concrete și fundamentale pe care le vom aplica. Acest punct de vedere al ministerului va intra pe procedura de dialog social cu sindicatele.
(Biroul de presă)
Foto: Liviu Chirică, Mediafax

Trimite email

miercuri, 8 aprilie 2020