Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colindătorii luncșoreni au mers din casă-n casă

„Iisus Hristos este Adevărul și Viața”

Colindătorii luncșoreni au mers din casă-n casă

„An de an, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletul de bucurie duhovnicească, pentru că ea este împlinirea făgăduințelor și nădejdilor pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor.

Pentru că Iisus Hristos este Adevărul și Viața. Pentru că Iisus Hristos S-a făcut ușa spre Rai. Numai prin El ne vom mântui. Hristos a coborît din ceruri, pentru ca noi să-I ieșim întru întâmpinare, prin trăirea virtuților care duc la desăvârșire. Să avem, așadar, mereu în inimile noastre fiorul sfânt, trăit de magii care au mers să se închine Mântuitorului, aducând daruri Celui ce S-a făcut om, pentru ca noi să ne îndumnezeim prin credința și faptele noastre”.
Am citat din cuvântul de învățătură al părintelui Iustin Pârvu, de la Mănăstirea Petru Vodă, din județul Neamț.
Așadar, Crăciunul este o sărbătoare importantă pentru creștini, este sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Este o perioadă în care primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească. Acestea au fost dăruite și de grupul de colindători luncșoreni (elevi ai Școlii cu clasele I-VIII din Luncșoara), care au adus pe la casele creștinilor din localitate vestea Nașterii Mântuitorului. Creștinii s-au bucurat de două ori, o dată pentru frumoasele colinde tradiționale și încă o dată pentru faptul că micii colindători erau îmbrăcați în costume populare. Pe întregul traseu parcurs, colindătorii au fost însoțiți și de Moș Crăciun, care a împărțit daruri, atât celor mici, cât și celor mari, daruri constând în cărți creștin ortodoxe și diverse iconițe.
În ziua de Crăciun, colindătorii au adus vestea cea mare și la biserică.
„Dacă Dumnezeu ne va ajuta, vom veni și la anu’. Este de datoria noastră să ducem mai departe aceste tradiții ale neamului nostru, cu atât mai mult cu cât colindele sunt specifice poporului nostru. Încercăm astfel să păstrăm și să promovăm moștenirea culturală a poporului român”, ne-a declarat dna prof.  Mariana Roșu.
Acțiunile copiilor din Luncșoara au fost sprijinite de Asociația pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale și naționale ale poporului român – ASTRADROM, filiala Aleșd. (Ov. D.)

Trimite email

smbt, 24 august 2019