Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prietenii limbii române s-au întrecut, astăzi, la „Mihai Eminescu” și „Oltea Doamna”

Astăzi, Olimpiada județeană la română, iar mâine la engleză

Prietenii limbii române s-au întrecut, astăzi, la „Mihai Eminescu” și „Oltea Doamna”

Astăzi (sâmbătă, 9 ianuarie 2010), s-a desfășurat etapa pe județ a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatura română „George Călinescu” pentru clasele VII – XII), respectiv Olimpiada de limbă, comunicare și literatura română „Ionel Teodoreanu” pentru clasele V – VI.

La nivelul județului Bihor, competițiile au fost găzduite de Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea (unde au concurat cei peste 300 de elevi înscriși din clasele VII – XII) și Școala cu clasele I – VIII „Oltea Doamna” (peste 150 de elevi din clasele V – VI).
De la dl prof. Radu Mazilescu, inspector școlar de specialitate aveam să aflăm că „Structura probelor a fost puțin modificată. Proba A constă în elaborarea unei lucrări scrise individuale (având două subiecte la alegere), în care se face o abordare comparativă, pornind de la două texte literare (fragmente de roman, poezii, acte dramatice) pe care fiecare participant le va primi pe suport de hârtie; proba include un timp destinat lecturării textelor (30 de minute) și un timp distinct (90/150 de minute) destinat elaborării lucrării.
Proba B se dă numai la etapa națională (care se va desfășura în vacanța intersemestrială, între 1 și 4 februarie, la Arad, pentru clasele VII – XII, clasele V – VI vor disputa etapa pe țară la Iași, în luna mai). Proba de la etapa națională (probă individuală orală) este structurată în trei secțiuni: comunicare, demersul interpretativ, respectiv tradiții culturale, candidatul având posibilitatea să opteze pentru una din cele trei secțiuni...”, ne-a declarat dl inspector Radu Mazilescu.
Pentru etapa națională se vor califica câte unul de la nivelul fiecărei clasei (care a întrunit cel mai mare punctaj, dar nu mai mic de 110 puncte) și câte un candidat din clasele V –VIII din partea minorităților (care a obținut punctajul cel mai bun, dar nu mai mic de 100 de puncte).
Mâine - Olimpiada județeană la engleză
Mâine, duminică (10 ianuarie), la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea, se va desfășura etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prietenii limbii române s-au întrecut, astăzi, la „Mihai Eminescu” și „Oltea Doamna”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019